24sata - Cafe 24

‘Ovo mi je bilo najdraže snimanje do sada...’

Istaknuo je redatelj serije Danny Boyle, osobito ponosan na suradnju s Donaldom Sutherland­om koji je za njega najbriljan­tniji glumac

-

Sasvim slučajno se poklopilo snimanje filma Ridleya Scotta “Sav novac ovog svijeta” o bogataškoj obitelji Getty i krimi serije “Trust” koja počinje 25. ožujka na kanalu FX-u.

U središtu radnje su naftni tajkun J. Paul Getty i njegova obitelj. Dok će se prva sezona fokusirati na razdoblje od 1973. kad je u Rimu otet John Paul Getty III., iduće će se usredotoči­ti na druge članove obitelji. Johna su oteli kao 16-godišnjaka i tražili od njegova djeda tajkuna da plati 17 milijuna dolara otkupnine. Svi su bili uvjereni da je riječ o neslanoj šali jer se tinejdžer često šalio da će izvesti otmicu kako bi izvukao novac od djeda. Da je sve ozbiljno, postalo im je jasno kad su talijanske novine primile paket u kojem se nalazio pramen Johnove kose, odrezano uho i pismeno upozorenje. Njegov djed je bio škrt i smanjio je otkupninu na 2,8 milijuna dolara, a ubrzo su unuka pronašli u južnom dijelu Italije. Donald Sutherland tumači škrtog tajkuna, Hilary Swank igra njegovu snahu Gail Getty, Harry Dickinson je utjelovio otetog unuka, a Brendan Fraser glumi privatnog istražitel­ja obitelji Getty. Sutherland kaže da je redatelj Danny Boyle, koji je dobio Oscara za “Milijunaša s ulice”, bio jako angažiran oko cijelog projekta.

- Na setu ne postoji stolac s njegovim imenom jer nikad nije sjedio - ističe glumac. Boyle je također pohvalio Sutherland­a i rekao kako je jako dobro istražio karakter svog lika. - Briljantan je glumac i pogodio je emocionaln­u stranu priče - ispričao je redatelj. (vb)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia