24sata - Cafe 24

‘Pogledajte moje spotove i provjerite jesam li trepnuo’

Krešo Bengalka u Tvornici kulture predstavlj­a svoj ‘Split ZOO’

-

Svojim se pjesmama ne trudim prenijeti nikakvu poruku, priznaje Krešo Bengalka.

Popularni reper u petak, 6. travnja u zagrebačko­j Tvornici kulture promovirat će novi album “Split ZOO”. - Smatram da samo ime albuma dovoljno govori o pjesmama koje se na njemu nalaze - opisuje Bengalka album na kojem gostuju Vojko V, Stipe Srdela, Žuvi, Vuk Oreb, Batman, 3000 i druga imena domaće hip-hop scene.

- Kad bih se trebao predstavit­i nekome tko me ne poznaje, predstavio bih se imenom i prezimenom, kao i uvijek - kaže pjevač poznat po svojim “tvrdim” stihovima. Zbog korištenja psovki u pje- smama često su ga optuživali za neprimjere­nost.

- Cilj mog stvaranja glazbe je da iz sebe izbacim gomilu riječi koje imam u glavi - objašnjava Bengalka. Kaže kako mu je za pisanje teksta dovoljno doći u obližnji kafić i čuti kakve sve ljudi imaju probleme.

- Ne pišem jedino kad me netko jako naljuti - kaže pjevač. Obožavatel­ji mu se dive kao osobi koja ni u jednom svom spotu nije trepnula. Na pitanje je li bilo koji put trepnuo u spotu, Bengalka nam tajanstven­o odgovara: - Pogledajte sve moje spotove više puta i probajte vidjeti jesam li možda trepnuo. Kaže da novim albumom nastavlja “tradiciju” koju je već stvorio. - Najbitnije je biti vjerodosto­jan. Album ‘Finale’ stavljao je naglasak na mene, a on je sada na prosječnim ljudima koji žive u Splitu. Ponosan je na pjesmu ‘Pasta Italiana’ s Vojom Vućinom, a žao mu je što nije upoznao Tončija Huljića. - Svatko je snimao svoj dio pjesme pa se nismo ni vidjeli- objašnjava. Iako kao umjetnik ne odaje takav dojam, Bengalka je obiteljski čovjek. - Sve sam drugo ostavio sa strane kako bi se posvetio suprugi i trogodišnj­oj kćeri - kaže pjevač. Priznaje i kako nema nekih posebnih planova.

- Meni je samo bitno da je publika zadovoljna - zaključio je glazbenik. (D. Gaščić)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia