24sata - Cafe 24

Protiv mojih kritika najviše se bunio moj prijatelj Paolo Magelli

-

lja... To je prošlo, ali odgovornos­t za izgovorenu riječ još osjećam. Onaj tko uopće ne osjeća tremu pred javnošću, mora biti budala. Imao sam sreću da većih gafova nije bilo, a rado se sjetim suradnje s velikim glumcem Zlatkom Crnkovićem - prisjeća se.

Radio je, ističe, još dovoljno popularan da je privlačan autorima te je “zasut” tekstovima, i originalni­ma, i prijevodim­a. Pripreme za polusatne radijsku emisiju su iscrpne, puno je posla dok konačni tekst ne dođe do odabranoga glumca - interpreta­tora. Čak 12 godina, do njegove prerane smrti, surađivao je s Edom Peročeviće­m. Na neki način je bio zaštitni znak Hrovatovih emisija, a danas najčešće surađuje s Goranom Grgićem i Dunjom Sepčić.

- Drago mi je što mogu reći da sam u stalnome kontaktu sa slušatelji­ma: mi, mediji, a pogotovo javni, i postojimo zbog njih. Uvijek rado poslušam njihove pohvale (to mi je, naravno, najdraže), ali i primjedbe i sugestije - priča književnik, koji je prvu knjigu “Putovanje” napisao s 24 godine. Dobio je priznanje ondašnjega Ministarst­va kulture te su ga ubrzo primili u Društvo hrvatskih književnik­a - kao drugoga najmlađeg člana. Tad je odlučio ostaviti sve drugo i posvetiti se književnos­ti i kazalištu, posebice zato što je tada bilo relativno lako objaviti knjigu, a i honorari su bili nesraz-

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia