24sata - Cafe 24

PROFESIONA­LNA EKIPA

-

Na spotovima je radio s vrhunskim stručnjaci­ma, tako je videospot “Bad”

režirao slavni Martin Scorsese

Uživao je u mladosti. Volio je biti klinac sa mnom. Nikad se nisam osjećao neugodno, govorio je glumac o kralju popa. Michael je žarko želio postati otac, a to mu se i ostvarilo 1997. kad je s tadašnjom suprugom Deborah Jeanne Rowe dobio kćer Paris, a godinu poslije sina Princea. S dermatolog­injom Deborah rastao se nakon dvije godine braka i dobio skrbništvo nad djecom. No javnost je to osuđivala s obzirom na to da su 1993. protiv kralja popa podignuli optužnicu za pedofiliju. Je li Jackson kriv ili ne, nikad nije razjašnjen­o jer se s roditeljim­a dječaka nagodio za 15 milijuna dolara. Zbog toga mnogi su mu zamjerali što odgaja svoju djecu i predbaciva­li mu što je rekao da zajedno spavaju u krevetu.

- Zašto ne bismo? Ako ste pedofil, Jack Trbosjek ili ubojica, to nije dobra ideja. Ali ja to nisam. Prije bih si prerezao vene nego što bih povrijedio dijete - kazao je u jednom intervjuu. Često je punio medijske stupce i zbog estetskih korekcija. Dok su neki tvrdili da je promijenio boju kože, Jackson je ispričao drugu priču. - Osamdeseti­h mi je dijagnosti­cirana bolest vitiligo i počele su mi se pojavljiva­ti bijele mrlje na tijelu – kazao je.

Osim toga, kad je 1984. snimao reklamu za Pepsi Colu, spletom nesretnih okolnosti u glavu ga je pogodila raketa za specijalne efekte i spalila mu kožu lica i glave. Teška operacija ostavila je posljedice i natjerala ga da počne piti analgetike kako bi ublažio bol. Uskoro je njegova prava i najveća ovisnost postala upravo estetska kirurgija. Korigirao je nos, zatezao lice i u obraze ugradio implan- Krajem osamdeseti­h kralj popa snimio je duet s Freddiejem Mercuryjem (ispod). On i Freddie su postali bliski prijatelji, otkrio je prije nekoliko godina Brian May, gitarist grupe Queen. Veliki obožavatel­j životinja ubirao je plodove Beatlesa čiji je katalog kupio 1985. za 47,5 milijuna dolara tante, mada to nikad nije htio priznati. Njegova je boja kože postajala sve svjetlija, a devedeseti­h je objavljeno kako Jacko boluje od leukodermi­je, rijetke kožne bolesti, zbog koje koža gubi melanin, pigment koji joj daje boju.

Da su devedesete za njega bile kobne, dokazuje to što je često otkazivao turneje zbog visokog krvnog tlaka i dehidracij­e. Nedugo nakon toga i lice mu se počelo raspadati. Preminuo je 25. lipnja 2009. od zastoja srca, a za njegovu smrt optužen je dr. Conrad Murray koji mu je dao fatalnu dozu anestetika Propofola. Te godine Michael se pripremao za turneju “This Is It”, a kada je umro, “srušila” se Wikipedia i Twitter. Njegov sprovod koji se emitirao u cijelom svijetu pratili su milijuni ljudi, a nekoliko godina poslije majka Katherine ispričala je kako je grob u kojem je pokopan zapravo prazan. - Njegovo je tijelo mjesecima smo držali na ledu, a onda ga napokon u tajnosti kremirali – rekla je i dodala kako su pepeo prosuli ispod njegova najdražeg stabla kruške na njegovu voljenom imanju Neverland.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia