24sata - Cafe 24

‘Još si čuvam novčić koji je bio na Mjesecu’

Seanu Pennu to je prva glavna uloga u seriji. U ostavlja kćer zbog misije na Marsu, a novčić s Mjeseca iz 1969. dao mu je tajni agent

-

Znanstveno-fantastičn­a serija “The First” počinje 14. rujna na Channelu 4.

Radnja prati prvu misiju odlaska na Mars i istraživan­je izazova oko osnivanja međuplanet­arne kolonije. Serija se fokusira na pet astronauta koji će otputovati na drugi planet, ali i njihove obitelji i voljene te kako sve to utječe na njih. Sean Penn (58) utjelovio je astronauta Toma Hagertyja, a njegovu kćer tumači Anna Jacoby-Heron (22), dok mu suprugu igra Melissa George (42). Penn prvi put igra glavnu ulogu u seriji jer je dosad bio samo gostujući glumac u komičnim serijama poput “Dva i pol muškarca” te “Prijatelji”. Glumac je rekao da je zanimljivo kako je scenarist Beau Willimon (40) stvorio “The First”.

- Sjeli smo zajedno i rekao mi je što namjerava. Uspio je to ostvariti prema jasnoj viziji, a to se rijetko događa - ispričao je.

Kaže da igra lik koji ima problemati­čnu kćer i trebao bi je ostaviti na dvije godine zbog odla- ska na Mars.

- Svatko se u životu suočava s takvim dvojbama. Svi razmišljam­o o djeci i snovima koje želimo ostvariti, a onda to dvoje važemo - rekao je glumac, koji ima kćer i sina. Penn kaže da se sjeća prvog odlaska na Mjesec 1969.

- Sin tatina prijatelja je tajni agent i bio je povezan s astronauti­ma. Dali su mu novčić koji je bio na Mjesecu i na kraju je završio kod mene. Imam ga kod sebe od devete godine - zaključio je glumac. (vb)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia