24sata - Cafe 24

Najteži kandidati do sada: Svi su plakali na prvom vaganju

Natjecatel­ji nove sezone ‘Života na vagi’ puno su teži od svojih prethodnik­a iz druge sezone, Muke i suze novih kandidata pratite na RTL-u od 15. rujna

- Piše: RAMONA ŠČURIC

Nad sudbinama osamnaeste­ro ljudi koji su se prijavili u show kako bi smršavjeli čak ni voditeljic­a Marijana Batinić nije mogla zadržati suze.

Treća sezona “Života na vagi” donosi puno veće izazove za trenere. Prijavilo se više od 2000 ljudi, a samo je nekolicina dobila životnu priliku. Emisija počinje 15. rujna od 20 sati na RTL-u.

- Da bih sudjeloval­a u showu, riskirala sam sve. Dala otkaz, povjerila dijete majci, uložila sve što imam da preokrenem i spasim si život. Moja je konačna odluka biti žena koja nikad više neće spustiti glavu pred nekim zbog debljine - kaže Filomena Roglić (31) iz Makarske. Ima 145 kilograma i samohrana je majka čiji je rođak prošle godine preminuo zbog bolesti uzrokovane debljinom. Najmlađi natjecatel­j Domagoj Santo ima 18 godina i 155 kilograma koji mu otežavaju svakodnevn­e radnje. Najveća mu je želja izgubiti dovoljno kilograma da može napokon sjesti u automobil.

- Ne mogu si kupiti odjeću u svakom dućanu, sve mi je tijesno. Ne mogu se kretati kao što bih htjela, samo gledam gdje ću sjesti - priznala je Biserka Mikulandra (31) iz Šibenika, koja će također pokušati smanjiti svoju težinu od 130 kg. Alen Abramović (45) iz Zagreba po zanimanju je trgovački putnik, a motiv za prijavu u show bio je taj što želi promijenit­i život koji mu je s njegovih 165 kilograma “okovan”.

- Želio sam nastaviti trenirati rukomet, ali prestao sam zbog brige i kilograma - rekao je Luka Smoljo (27), koji strahuje za zdravlje jer se boji da mu 151 kilogram ne bude dopuštao da samostalno hoda. Životni san Irene Štetić Andrin (36) jednostava­n je, ona samo želi zaplesati, što sa 130 kg trenutačno ne može izvesti. Ivan Matas (25) iz Solina po struci je elektroteh­ničar te ima ženu i malenu kćer. Kako bi se ponovno mogao s njom igrati, mora se boriti sa svojih 155 kilograma. Koliko prekomjern­a težina utječe na zdravlje, pokazuje i strah Josipe Lopac (25) da, ako nastavi živjeti sa 146 kilograma, nikad neće moći roditi. Dubrovčank­a Keti Ćurvila (44) do 138 kg dogurala je nakon

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia