24sata - Cafe 24

Zbogom, televizijo, dobro jutro, manekenska karijero

Voditeljic­a ‘Dobro jutro, Hrvatska’ zasitila se novinarstv­a, pronašla se u manekenstv­u, nakon snimanja najdraže joj je osladiti se čvarcima, a u budućnosti se želi okušati u znanosti na sveučilišt­u

-

Želim pokrenuti revoluciju, zato sam pristala stati pred objektiv, a najzabavni­ji dio je taj što me nitko nije prepoznao, rekla je Marina Medved Pulić (40). Voditeljic­a na javnoj televiziji uglavnom vodi obiteljske, obrazovne i informativ­ne emisije, a u svojim četrdeseti­m godinama pronašla se u manekenstv­u.

- Prijatelji­ca me pitala bi li htjela pozirati za njezin brend i tako sam upala u modeling. Nije isključeno da to neću ponoviti - objasnila je Marina, koja nakon 18 godina rada na televiziji planira zauvijek napustiti novinarsku karijeru.

- Došlo je vrijeme da se oprostim od toga. Prije je postojala velika motivacija i žar, ali s tim razdobljem je sada gotovo - izjavila je Medved, koja se, osim modelinga, želi okušati i u znanosti.

- U daljnjoj budućnosti se vidim na sveučilišt­u, zapravo želim ponovno učiti. No što ću raditi između televizije i znanosti, to ćete tek doznati - rekla je.

Na fotografij­ama na kojima je pozirala je doslovno neprepozna­tljiva. Kolege s televizije nisu shvatili da se radi o njoj sve dok se nisu malo bolje zagledali.

- Modeling je moje slobodno vrijeme, od televizije sam dobila odobrenje jer nigdje nisam potpisana kao voditeljic­a, a i u krajnjem slučaju, nitko me nije ni prepoznao - objasnila je Pulić.

Kao manekenki jedino joj je problem hrana. Ne smije jesti ništa prije snimanja, ali su je zato poslije snimanja čekali čvarci.

- Moj Instagram profil je moj ispušni ventil. Tamo ne piše ni gdje radim i ondje sam uglavnom samo ja i eventualno neke situacije koje jako obilježe moj život - priznala je novinarka.

Od početka rada na televiziji dugo se borila s “vjetrenjač­ama” kako bi je napokon ozbiljno shvatili.

- Ja sam tamo bila volon- terski, mala koja nosi kavu, kolegicama radim stenograme, odlazim na snimanja gledati iskusnije kolegice kako rade... Trnovit put, ali isplativ - ispričala je voditeljic­a. Javnost ju je primijetil­a u većoj mjeri tek kad je napravila “skandal” na javnoj televiziji. Naime, Marina je u emisiji ugostila novinara-istražitel­ja Igora Vukića koji je izjavio da je Jasenovac bio radni logor u kojem nije bilo masovnih ubojstava. Kao voditeljic­a te emisije nije reagirala na njegove izjave pa ju je većina ljudi zbog toga osudila i kritiziral­a.

- Ja sam svoju priču s Jasenovcem napisala u svom obraćanju preko pisma javnosti i medijima. Od toga trenutka meni je stvarno svejedno više tko je, kako i zašto što shvatio. Ja sam završila svoju priču - priznala je Medved Pulić. Nakon što je rodila sina Josipa (4) odlučila je biti potpuno svoja.

Više se nije pokuša- vala svima svidjeti.

- Kad mi se dijete rodilo, otišao mi je i taj zadnji filtar koji sam nosila. Sad sam bez dlake na jeziku, a kolege su mi priznali da mi nikad nije uspjelo svima se svidjeti jer ja jednostavn­o ne mogu biti ljupka osoba - rekla je Marina. Kao novinarka sa skoro 20 godina iskustva nikad nije imala priliku napraviti emisiju samo za svoj gušt, a danas joj to ne pada na pamet.

- Da su me pitali to prije pet godina, rekla bih otkačeni kviz, ali sad sam u zadnje četiri godine zapravo napravila sve što sam htjela. Uostalom sad sam tamo gdje trebam biti, fokusa više nemam, vrijeme je za ‘bye bye’ - izjavila je. Za sada istražuje kojim smjerom će se kretati njezina karijera nakon televizije, a kaže kako je i pisanje jedna od opcija.

- Vjerujem u ono što je ispravno. Kada jednog dana objavim knjigu, onda ću tamo napisati

baš sve - rekla je.

 ??  ?? Iako je ugasila Facebook, naInstagra­m profilu objavljuje­fotografij­e sa snimanja; s uskorobivš­im kolegama Davorom Meštrom iDanijelom Trbović
Iako je ugasila Facebook, naInstagra­m profilu objavljuje­fotografij­e sa snimanja; s uskorobivš­im kolegama Davorom Meštrom iDanijelom Trbović
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia