24sata - Cafe 24

Ime dobio po liku iz ‘Marisol’: Jose Andreas želi biti pjevač

-

Želim postati poznati pjevač i ‘Supertalen­t’ je pravi način. Barem ne trebam umjetničko ime, Jose Andreas je dovoljno, rekao nam je Jose Andreas Đerekarac (20). Riječanin se prijavio u show koji na Novoj TV počinje ove nedjelje. Jose Andreas smatra da ima glas koji ga može dovesti barem do finala.

- Mogu ja i pobijediti, volio bih. Pjevam cijeli život, otac me naučio. Ma pola familije živi od muzike, nama je to u krvi, sjajni smo u tome. S neobičnim imenom sjajno se nosi, a vjeruje da bi mu moglo biti i prednost u daljnjem natjecanju.

- Pa već sam po njemu poznat. A odmah nakon rođenja bio sam u novinama i moje su ime tad proglasili najljepšim u Hrvatskoj. Dobio sam ga po junaku sapunice ‘Marisol’ - otkrio nam je Jose. Trenutačno se za nastup priprema u Njemačkoj, u koju je otišao u posjet bratu. Pjevanjem se bavi od šeste godine.

- Tata me vodio po svadbama, bilo je super. Inače, svi u familiji pjevaju - rekao nam je. Vjeruje da će u “Supertalen­tu” dogurati daleko i da će postati slavan pjevač. Naučio je muzicirati uz oca koji je pjevao i svirao harmoniku po svadbama. Jose Andreas je najmlađi u obitelji, on je bio osmo dijete Đerekarac. I jedini koji još nije u braku. Trenutačno je više od dva mjeseca u sretnoj vezi s Petrom. Podržava ga u njegovim glazbenim ambicijama, a podrška mu je i u showu. Kad je u krugu obitelji, gdje god se okrene, netko je u braku, ali on smatra da je još premlad da stane pred oltar.

- Imam vremena, nikud mi se ne žuri - rekao je Jose. Završio je srednju školu, ali u struci ne traži posao. - Završio sam za zavarivača, to je više bilo reda radi. Pa danas oni s fakultetom ne mogu pronaći posaorekao je. Ima sjajnu priliku u showu spojiti zanimanje s nastupom.

- Kako ću joj reći da varin, a u fušu i tokarim... - riječi su pjesme “Kako ću joj reći da varin” klape Florijan. No on je ipak neće izvesti, igrat će “na sigurno”. Izabrao je tri pjesme koje “trenira”, a koja mu bude najbolje išla, izvest će u showu.

- To je Oliverova ‘Cesarica’, od Cetinskog ‘Tko te ljubi sretan je’ i Opće opasnosti ‘Pobjegao sam’ - rekao je.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia