24sata - Cafe 24

Najmlađa youtuberic­a na Balkanu: Roditelji su me pripremili na hejtere

Trinaestog­odišnja Mia Miškulin bez ičije pomoći došla je do više od 90.000 pratitelja na društvenim mrežama te stiže na Totalni Joomboos 21. listopada

-

U kameru se zaljubila prije nego što je znala hodati, a danas je jedna od najmlađih youtuberic­a koju prati više od 90.000 pratitelja na YouTube kanalu.

Iako izgleda poput tipične tinejdžeri­ce, Mia Miškulin (13) u svojem dnevniku, točnije kameri, skriva bogat putopis. Ova trinaestog­odišnjakin­ja ima tri adrese u putovnici – onu u Vukovaru u kojem se rodila, zatim iločku gdje je živjela devet godina i današnju, bečku. Unatoč tomu što je morala naučiti pričati sasvim novi jezik, Mia je bila ustrajna u tome da uspije na YouTube kanalu, a rezultat je više od 90.000 pratitelja.

- YouTube je za

mene druženje i upoznavanj­e. Od kad sam počela snimati, upoznala sam brojne youtubere i stekla nove prijatelje. Preko ljeta obilazila sam gradove u Hrvatskoj i Srbiji, a nadam se da ću uskoro i u Bosnu i Hercegovin­u, Crnu Goru te Makedoniju jer mi se puno pratitelja javlja i poziva me da dođem u njihov grad - ispričala nam je Mia te dodala: - Prije nego što je odlučila snimati za YouTube, pričala sam s roditeljim­a koji su mi rekli kako to zahtijeva puno vremena i upozorili me na to da ću se morati nositi ne uvijek s lijepim nego i hejterskim komentarim­a – ispričala je Mia, koja je u to vrijeme imala 11 godina. Dok šestogodiš­nji youtuber Ryan ima 16 milijuna pratitelja na kanalu Ryan ToysReview, od kojeg je u 2017. zaradio 64 milijuna kuna profita, trinaestog­odišnja Mia još ne priča o tolikim brojkama.

Njezine su ipak nešto manje, no na njih se itekako ponosi.

- Još sam najmlađa youtuberic­a na Balkanu koja je bez pomoći drugih youtubera stigla do 91 tisuće pratitelja – rekla je Mia. S obzirom na to da se Mia uskoro bliži brojki od 100.000 pratitelja, planira snimiti pjesmu, zbog čega odlazi na satove pjevanja. Osim pjevanja u slobodno vrijeme bavi se plivanjem, a svaka ostala slobodna minuta posvećena je snimanju videa kojem često pripomognu i mlađe sestre. Bez obzira na slavu koju joj društvene mreže trenutačno pružaju, Mia kaže kako je u školi ne gledaju kao popularnu youtuberi- cu niti se ona tako ne predstavlj­a.

- Jako sam ponosna i sretna što postoje oni koje mogu nasmijati sa svojim videima – zaključila je Mia.

Najveću potporu u obitelji svakako joj daje otac Igor, koji pomaže oko snimanja i montiranja videa te putuje s njom na razna regionalna okupljanja youtubera poput Balkan Tube Festa, ali i Totalnog JoomBoosa 21. listopada u Zagrebu. Osim Mije, na Totalnom Joomboosu bit će najveći regionalni youtuberi (Baka Prase, Choda, Nika&Rista...), ali i najveći svjetski youtuber – KSI. Cijene ulaznica kreću se od 119 pa sve do 1500 kuna, što je cijena Meet & Greet + Fan Pit ulaznice s kojom možete upoznati svjetsku zvijezdu - KSi-a. Ulaznice kupite na Entrio. hr ili na svim Entrio prodajnim mjestima.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia