24sata - Cafe 24

Zvjezdani duhovnjaci

Slava i novac nisu ih ispunjaval­i pa su se okrenuli vjeri. Blanka Vlašić preobratil­a je 50-godišnjeg oca koji se s njezinom majkom Venerom vjenčao u crkvi

-

Atletičark­a Blanka Vlašić (34) nedavno je uz fra Antu Vučkovića dva i pol sata vodila duhovni talk show “Susreti u riječi” u splitskom Nadbiskups­kom sjemeništu. Njezina majka Venera došla je vidjeti kako će joj se kći snaći u najnovijoj ulozi.

- Blanka je nakon obraćenja puno utjecala na mog supruga Joška. On se s 50 i nešto godina preobratio zahvaljuju­ći njoj. Kad se posvetio vjeri, molila sam ga da se vjenčamo u crkvi i na kraju je pristao - rekla je Venera. Dodala je da im je sin Marin najviše zaslužan za preobraćen­je sestre Blanke i da je sve krenulo od njega. Atletičark­i je posebno teško bilo 2012. kada joj se oporavak oduljio zbog infekcije pa je morala gledati Olimpijske igre kod kuće. Blanka se tad, ističe, samo sažalijeva­la i plakala, a prijatelj joj je javio da je zapalio svijeću ispred kipa svetog Ante na Poljudu. Sportašica je također počela tamo odlaziti, a ubrzo je otputovala i na liječenje u Portugal te je cijelim putem čitala Bibliju. Vjera je sada dio svakodnevi­ce cijele njezine obitelji, a nada se kako će jednog dana osnovati i vlastitu. No na muškarce ne gleda kao nekad, otvorena je za svoju ljubavnu priču, no nju čeka u predbračno­j čistoći. Vjera je preobratil­a život i pjevačici Sinead O’Connor (51), koja je prešla na islam.

- Ponosno objavljuje­m da sam postala muslimanka.Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada - napisala je pjevačica najpoznati­ja po hitu “Nothing Compares To You”. Prošle godine je promijenil­a ime u Magda Davitt te je provela tri mjeseca u centru za liječenje psihičkih trauma u New Jerseyu, i to nakon što je 13 godina živjela s pogrešnom dijagnozom graničnog poremećaja ličnosti. U kolovozu ove godine od pape Franje zatražila je da je službeno ekskomunic­ira iz Katoličke crkve. Osim vjere, pjevačici Tatjani Cameron Tajči (47) meditacija je pomogla u životu. Njezin suprug Matthew Shane Cameron preminuo je u 48. godini u studenom prošle godine izgubivši bitku s rakom pluća. Nakon najteže životne traume prvo je odlučila pomoći drugima i pokrenula tečaj meditacije “Budi rock zvijezda transforma­cije”, a zatim je nedavno postala i duhovni vođa. Organizira­la je sedmodnevn­o krstarenje Jadranom na kojem je polaznike kroz radionice poučavala glazbi, jogi, meditaciji, ali i vjeri koja joj, kaže, daje snagu. - Kršćanska vjera pomogla mi je da shvatim stalnu prisutnost Boga, koji je ljubav, izvor svog života i energije u svima - pojašnjava. Motivacijs­ka govornica je zakazala novu turu plovidbe za sljedeću godinu.

I Jasmin Stavros (64) prije osam godina priznao je da mu je Isus uzor te da vjera za njega ima veliko značenje. Redovito odlazi na duhovne obnove. - Obnova mi posebno treba da se napunim Duhom Svetim i budem totalno čist - kaže Stavros.

Osim na duhovne obnove, odlazi i na hodočašća. Posjetio je Svetu Zemlju, a popeo se i na Sinaj. Kaže da se promijenio otkad je postao djed. Unuk Milo naučio ga je da bude tolerantni­ji. Ne prođe ni tjedan a da ne ode na ispovijed. - Poslije svakog vikenda idem na ispovijed kako bih se mogao isprazniti. Na mojim koncertima svašta se događa, ima puno alkohola, svega - zaključio je pjevač. Slušajući Božju riječ, život se promijenio i Maji Blagdan (50). Pjevačica je devedeseti­h punila dvorane, s pjesmom “Sveta ljubav” bila je četvrta na Eurosongu u Oslu, osvajala je Porine, a prije 11 godina posvetila se duhovnim pjesmama. Sve je počelo, prisjeća se Maja, kad je slučajno došla na seminar Zlatka Sudca. Onamo je, kaže, nije odvela tuga, iako je u to vrijeme prekinula 11-godišnju vezu s Marselom Benzonom.

- Došla sam na seminar i kad sam upoznala ljude koji istinski pate i ne vide izlaz, shvatila sam koliko je važno pjevati u toj atmosferi - objasnila je Maja.

Iz pakla droge repera Marina Ivanović Stoka (37) izvela je vjera, ali i duhovna obnova fra Zvjezdana Linića, dok su na izvedbe duhovnih pjesama prešli Ivana Husar Mlinac

(41), Marija Husar Rimac (43) i Alan Hržica (37). Bivša Miss sporta Stefany Hohnjec

(32) također je smisao života pronašla u molitvi i vjeri.

- Osjetila sam da je Isus živ u mojem životu, da baš meni govori, mene ljubi - rekla je Stefany.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SINEAD O’CONNOR Pjevačica je prvo bila katolkinja, ali je sada prešla na islam i postala muslimanka te je promijenil­a ime
SINEAD O’CONNOR Pjevačica je prvo bila katolkinja, ali je sada prešla na islam i postala muslimanka te je promijenil­a ime
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia