24sata - Cafe 24

‘Penzići’ od dosade podučavaju glumu

-

Humoristič­na serija vraća američki humor na male ekrane, za koji su mnogi govorili da je odavno izumro

Što sam radio? Danas mi je čudan mali čovječulja­k gurnuo prste u stražnjicu, rekao je glumac Michael Douglas (74) u seriji “The Kominsky Method”. Zavidim ti što si imao tako zanimljiv dan, odgovorio mu je njegov kolega glumac Alan Arkin (84). Ove dvije glumačke legende glavni su akteri u komediji o dvoje staraca koji su u mirovini. Od dosade ne znaju što bi sa sobom pa pokreću vlastiti biznis podučavanj­a glume.

- Ne mogu gledati svoje

filmove, tako da mislim da neću gledati ni svoju seriju - rekao je Douglas. Redatelj serije je Chuck Lorre, koji iza sebe ima maraton sitcoma poput “Teorije velikog praska”, “Dva i pol muškarca” i “Dharma i Greg”.

- Mnogi misle da američki humor izumire, no ja mislim suprotno i to ću potvrditi serijom o dva ‘dedeka’ - objasnio je redatelj. Michael Douglas je Sandy Kominsky, a Alan Arkin je Norman, Sandyjev najbolji prijatelj, iako to stalno niječe.

- Boli biti čovjek. Boli kao vrag. No svi užici ovog svijeta ne mogu to ublažiti jer biti čovjek i biti povrijeđen je ista j**ena stvar - rekao je Norman kada je u seriji izgubio majku, a sve što mu je ostalo je samo prijatelj i kćer koja je ovisna o drogi.

- Za epizodu od pola sata snimamo šest dana. Ugrubo, snimali smo osam i pol mjeseci - objasnio je Douglas. Serija zasad ima jednu sezonu, a počinje s prikazivan­jem 16. studenog na Netflixu. (R. Ščuric)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia