24sata - Cafe 24

Borio se 20 godina da bi uspio u Hollywoodu

Glumac utjelovio je detektiva Wayna Haysa u seriji ‘Pravi detektiv’. Serija je počela još 2014., a sada dolazi treća sezona

-

Pravo ime glumca Mahershala Alija (44) glasi Mahershala­lhashbaz, što na hebrejskom jeziku znači “onaj koji trči za plijenom”. Rođen je u kalifornij­skom Oaklandu u kršćanskoj obitelji, majka mu je imala svega 16 godina kad ga je rodila, a otac 17. Nisu ostali dugo zajedno, a nakon što je skoro cijeli život proveo u kršćanskoj vjeri, prije dvije godine preobratio se na islam. - Moj obrat na muslimansk­u vjeru bio je 2000. godine i tada sam promijenio ime. Mojoj majci nije smetalo s obzirom na to da se nismo čuli više od 15 godina - ispričao je Ali. Proslavio se ulogama u “Igrama gladi” i u drami “Mjesečina” za koji je osvojio Oscar prošle godine. Glumit će Waynea Hayesa, detektiva iz sjeverozap­adnog Arkansasa. Carmen Ejogo i Stephen Dorff će također glumiti u novoj sezoni, koju potpisuje Nic Pizzolatto. - Ovo nije obiteljska serija, a do sada ima više od 11 milijuna gledatelja. Očekivao sam da će serija biti uspjeh, ali ovo je stvarno nenormalno - objasnio je Mahershala. Serija “Pravi detektiv” najgledani­ja je HBO-ova serija i od velikog hita “Združena braća” iz 2001. godine, serije koja govori o Drugom svjetskom ratu.

U prvoj sezoni briljirali su Matthew McConaughe­y (49) i Woody Harrelson (57) tumačeći dva detektiva iz Louisiane, a u drugoj sezoni Colin Farrell (42) i Vince Vaughn (48). Obožavatel­ji nastavak detektivsk­e sage mogu pratiti od 12. siječnja na HBO-u. (rš)

 ??  ?? Serija ‘Pravi detektiv’ je najgledani­ja serija u HBO-ovoj produkciji od2011. godine
Serija ‘Pravi detektiv’ je najgledani­ja serija u HBO-ovoj produkciji od2011. godine
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia