24sata - Cafe 24

OTAC JU NAPUSTIO Jelica Sretenović bila je najmlađi student na FDU-u Životna tragedija glumice Koke iz serije ‘Bolji život’

-

Prije 32 godine 1987. emitirala se prva epizoda serije “Bolji život”. U njoj je glumila Jelica Sretenović (64), koju mnogi i dalje poznaju po ulozi Koviljke Stanković, odnosno Koke. Nakon što je 2. siječnja preminuo glumac Marko Nikolić, koji je također glumio s njom u toj seriji, Jelica je ostala šokirana. Glumica je provela djetinjstv­o s majkom jer ih je otac napustio. Ima i polubrata s očeve strane, ali ni on nije viđao oca kojeg je Jelica opisala “velikim mangupom”. Nakon što je Koka završila drugi razred srednje škole, upisala je Fakultet dramskih umjetnosti. Tad je postala najmlađa studentica koja je završila taj fakultet. Jelica se s 19 godina, dok je još studirala, udala za Miloša Mišu Sretenović­a. Ostala je trudna i rodila kćer Anu, a zatim je dva mjeseca poslije diplomiral­a. Tad joj se dogodio “prasak” u karijeri. Prvo je glumila u seriji “Žive veze”, potom u filmu “Tesna koža”, ali je ostala zapamćena po ulozi iz “Boljeg života”. Neki je i dalje oslovljava­ju s Koka. Jedanaest godina nakon rođenja Ane došla je i Olja, a zatim se Jelici srušio cijeli svijet 1999. kad joj je suprug preminuo od srčanog udara. Bilo joj je samo 45, a već je ostala udovica. Tad ju je gluma “spasila”. Dobila je ulogu u filmu “Zona Zamfirova” i u predstavi “Umrla je gospođa”. Novi pro- jekti pomogli su joj da preživi sve nevolje koje su je snašle. Jelica i danas glumi, a ima i unuka koji je već punoljetan. Nosi ime po svom djedu, Milošu, a živi u Švedskoj s obitelji.

U “Boljem životu” glumio je i Marko Nikolić, koji je preminuo u srijedu u 73. godini života. Jučer je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a od njega se oprostilo više stotina ljudi. Nikolić je glumio Dragišu Gigu Popadića, glavu kaotične beogradske obitelji. - Sigurna sam da je smrt samo vidljivi prekid ljubavi. Volim te, Gigo, i uvijek ću voljeti mog televizijs­kog tatu - tim se riječima Jelica oprostila od kolege. (hi)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia