24sata - Cafe 24

Zdenka Kovačiček spremila je ‘frku’

Naša rock i jazz diva već šezdeset godina zabavlja svoje obožavatel­je, a u sklopu turneje stiže u malu dvoranu zadarskog HNK u petak, 11. siječnja

-

Adrenalin koji imam na pozornici drži me u formi. Važna je samo publika, a na sve boljke zaboravim. To traje barem 24 sata, a poslije počnu grčevi u nogama, rekla je Zdenka Kovačiček (74). Naša rock i jazz diva svojim glasom već 60 godina zabavlja obožavatel­je takvog tipa glazbe, a sljedeći nastup je rezerviran za 11. siječnja u Zadru.

- Rock je moje shvaćanje života, jazz je moja strast, a kazalište moja velika ljubav - objasnila je pjevačica.

Sebe smatra feministic­om jer se uvijek i bez zadrške, kaže, borila za ono što joj pripada.

- Ako si u situaciji da nemaš muža, kao ja posljednji­h 40 godina, onda si prisiljen snalaziti se i odgojiti sam dijete. Sama sam nalazila poslove. Nije mi bilo lako - izjavila je. Kovačiček, koja je počela profesiona­lno nastupati sa samo 13 godina, kaže kako nikad nije imala dojam da je estrada muški teritorij.

- Uvijek je to bilo nekako podijeljen­o. Naravno, sve ovisi o publici. Nikad nisam imala osjećaj da muškarci prevladava­ju ili da su bolje plaćeni - rekla je glazbena diva, koja pravi problem na estradi vidi, kako kaže, u odabiru glazbe koja se prodaje. No koliko je daleko dogurala pokazuje i podatak kako se njezini najveći hitovi poput pjesama “Frka”, “Ja živim svoj san” i “Žena za sva vremena” slušaju i u diskoteci u New Yorku.

- Velika je to stvar za mene i za Hrvatsku što su stranci zamijetili moje pjesme - rekla je ponosna Kovačiček. Iako joj je prije četiri godine pozlilo na pozornici te je završila na hitnoj, ona je neumorna te će pripremiti pravu poslasticu za obožavatel­je u Zadru u maloj dvorani HNK pod nazivom “Intimo”, s početkom u 20 sati. (rš)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia