24sata - Cafe 24

OVAJ FILM PRIČA JE O HOMOSEKSUA­LNOSTI

KINO Nakon što je režirao ‘Bohemian Rhapsody’ britanski redatelj Dexter Fletcher nastavlja s pričom o glazbenoj legendi Eltonu Johnu i 40 godina karijere

-

Film je za mene vrlo emocionala­n. Gledate svoj život prikazanim doista onako kako i je. Sretan sam na svemu što mi se dogodilo i dovelo me gdje sam danas, izjavio je sir Elton John (72).

Punim imenom Reginald Kenneth Dwight, na glazbenoj sceni više je od 40 godina. Osvojio je pet Grammyja i Oscara za filmsku glazbu te prodao više od 300 milijuna primjeraka albuma pa dobio svoje mjesto na Hollywoods­koj stazi slavnih. Krajem mjeseca, 31. svibnja, na domaće velike ekrane dolazi ekranizaci­ja njegove autobiogra­fije “Rocketman”. Film prati transforma­ciju sramežljiv­og pijaniste u svjetsku superzvije­zdu, a utjelovlju­je ga britanski glumac taron egerton (29). - Ostavio sam ga u rukama redatelja Dextera Fletchera, a rezultatom sam više nego zadovoljan - rekao je elton. Fletcher je radio i na filmu o grupi Queen i Freddieju Mercuryju, no tvrdi kako film nije “službena biografija” nego zbirka Johnovih sjećanja.

- Mi smo u eltonovim sjećanjima na vlastiti život. stvari se mogu pobrkati, izazvati zabunu. Imali smo slobodu zamišljati, što je važno za film. to nam je omogućio elton kao pripovjeda­č - rekao je Fletcher, koji je u filmu “Bohemian Rhapsody” izbjegnuo pitanje seksualnos­ti Freddieja Mercuryja, no u “Rocketmanu” to nije slučaj. - elton je homoseksua­lac i to svi znamo. Njegova prva ljubav važan je trenutak i u njegovu životu i u našem filmu - komentirao je.

U postavi su i Jamie Bell (33), Richard Madden (32) koji portretira ljubavnika i menadžera Johna Reida (69) te Bryce Dallas Howard (38) kao eltonova majka. (ač)

 ??  ?? Prvi odabir za glavnoga glumca bio je američki pjevač
Justin timberlake
Prvi odabir za glavnoga glumca bio je američki pjevač Justin timberlake

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia