24sata - Cafe 24

Da je Shaun serijski ubojica kirurg, ne bih prihvatio ulogu

Tri dana nakon što je završio snimanje hit-serije ‘Motel Bates’, Freddie Highmore počeo je snimati ‘Good Doctor’, u kojoj igra autistično­g doktora

-

U seriji “Good Doctor”, koja se upravo emitira na Novoj TV, Freddie Highmore (27) igra Shauna Murphyja, liječnika na specijalis­tičkom stažu. On je autist sa sindromom savanta. Ali je genijalac sposoban dijagnosti­cirati bolje od nadređenih u bolnici u kojoj je upravo počeo raditi. No nedostaju mu socijalne vještine pa i pacijentim­a i kolegama kaže upravo ono što misli.

“Vi ste vrlo arogantni”, kaže liječniku specijalis­tu s kojim prvi put radi. “Mislite li da ste zato bolji kirurg? Pogađa li vas to kao osobu? Je li vrijedno?”. Kad mu kažu da nije trebao reći pacijentic­i da boluje od zloćudnog tumora, on odgovara: “Zašto? Bez hitnog operativno­g zahvata ona će umrijeti. Nije li to zastrašuju­će?”

U filmu “Charlie i tvornica čokolade” Freddie je glumio s Johnnyjem Deppom, a u seriji uz koju je odrastao, “Motel Bates”, glumačka majka bila mu je Vera Farmiga. Imao je 19 godina kad je počeo snimati popularni prequel “Psycha”, svjestan da ga je ta uloga u karijeri itekako obilježila, a završio je sa snimanjem kad je imao 25 godina. Rođen u Velikoj Britaniji na Valentinov­o 1992., na velikom ekranu debitirao je sa sedam godina uz bok Heleni Bonham Carter u komediji “Women Talking Dirty”. U slobodno vrijeme svira klarinet, a veliki je ljubitelj i stranih jezika. Tečno govori španjolski i francuski. Strastveni je navijač nogometa, a njegov omiljeni tim je Arsenal.

Završili ste sa snimanjem serije “Motel Bates” tri dana prije početka novog snimanja.

Znam! Uvijek tako ispadne. Čim završite jedno, pojavi se nova čudesna prilika.

Koliko dugo već radite?

Imao sam malo slobodnog između snimanja pilot epizode i snimanja serije. Završili smo pilot u travnju 2017., a tek su nam u svibnju javili hoće li snimati dalje. Nije bilo previše naporno.

Nemate osjećaj da ste dvije godine zatočeni u Vancouveru?

Sviđa mi se ovdje. Nije loše. I ‘Motel Bates’ smo snimali u Vancouveru pa sam se ovdje već udomaćio. Je li već postao vaš drugi dom?

Na neki način. I dio ekipe je isti, jedan je član iz Novog Zelanda, naš direktor fotografij­e John Bartley. Radio je na svim sezonama ‘Motela Bates’ i na prvoj sezoni ‘Good Doctora’. I dio snimatelja i električar­a je isti. Lijepo je raditi s ljudima iz ‘Batesa’ na ‘Good Doctoru’. Kako ste tako

 ??  ??
 ??  ?? Uz ulogu Normana Batesa u ‘Motelu Bates’ je odrastao (lijevo); s Johnnyjem Deppom u ‘Charlieju i tvornici čokolade’
Uz ulogu Normana Batesa u ‘Motelu Bates’ je odrastao (lijevo); s Johnnyjem Deppom u ‘Charlieju i tvornici čokolade’
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia