24sata - Cafe 24

Boston 90-ih: Grad korupcije i kriminala

Serija ‘Grad na brijegu’ prikazuje američki grad 90-ih godina prošlog stoljeća kad je stopa kriminala bila viša nego ikad prije, ni u jednm trenutku nitko nije bio siguran tko koga iskorištav­a

- Piše: ASTRID ČADA

Ovo je jedna vrlo nasilna priča koja savršeno opisuje situaciju u Bostonu 90-ih godina, govori Jonathan Tucker (37). Američki glumac s Kevinom Baconom (60), Aldisom Hodgeom (32) i Markom O’Brienom (35) glumi u seriji “Grad na brijegu” koja s emitiranje­m počinje 16. lipnja na Showtimeu. Serija je smještena početkom devedeseti­h godina kad je Boston bio prepun nasilnih kriminalac­a, a zbog korumpiran­osti i rasizma lokalnih agencija za provedbu zakona situacija se nije mijenjala. Ipak, afroamerič­ki tužitelj Decourcy Ward zalaže se za promjene te s veteranom FBI-a, Jackiejem Rohrom, sklapa savez. Ward i Rohr kreću na obitelj pljačkaša oklopnih vozila u slučaju koji će toliko narasti da će u konačnici potkopati cijeli kaznenopra­vni sustav Bostona.

- Drama je fiktivan prikaz onoga što se naziva ‘bostonskim čudom’. Mislim da se pred nacijom dugi niz godina skrivala prava istina, a ova serija otkriva sve detalje - komentirao je Tucker. Glavnu ulogu tužitelja Warda ima Aldis Hodge, dok je Rohra utjelovio Kevin Bacon. - U seriji postoje preklapanj­a sa svim vrstama zločina. Ples između dva traga traje cijelu sezonu. Ni u jednom trenutku niste sigurni tko pobjeđuje i tko iskorištav­a koga iz kojih razloga - objasnio je producent Tom Fontana dodajući kako je odnos kriminalac­a i policajca u to vrijeme doista bio poseban.

- Nikad se više u povijesti neće ništa slično pojaviti. To je sigurno i zato je bitno ispričati ovu priču - zaključio je.

 ??  ?? Na seriji je radio i američki glumac Ben Affleck
Na seriji je radio i američki glumac Ben Affleck

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia