24sata - Cafe 24

Serija o tinejdžeri­ma u labirintu odrastanja

HBO predstavio je novu seriju ‘Euphoria’ u kojoj glavnu ulogu ima 22-godišnja Zendaya, a čiji je scenarij inspiriran stvarnim životom redatelja Sama Levinsona koji je bio ovisnik o drogama

- Piše: ASTRID ČADA

Bio sam narkoman dugi niz godina i vodio sam borbu s depresijom i tjeskobom. Čist sam već 14 godina, ali nije bilo lako. Još uvijek nije lako, izjavio je Sam Levinson (34).

Američki redatelj zaslužan je za dramsku seriju ‘Euphoria’ koja na male ekrane dolazi 16. lipnja, a prati skupinu srednjoško­laca dok se snalaze u ljubavi i prijateljs­tvu, u svijetu droge, seksa, traume i društvenih medija. Levinson je postao ovisnik o drogama sa svega 17 godina, a inspiracij­u za seriju dobio je upravo iz vlastitog života.

- Bio je to grozan period mojeg života, a mislim da se sve više tinejdžera suočava s istim problemom - govori redatelj. Glumačku postavu predvodi glumica i pjevačica Zendaya (22) koja u seriji utjelovlju­je srednjoško­lku imena Rue, upravu puštenu s rehabilita­ciju.

- Zendaya me oduševila. Kad se glumi lik narkomana, najteže je razumjeti taj osjećaj. Istovremen­o vas je sram zbog onog što radite, ali ne možete prestati unatoč tome što vas uništava. Zendaya je to savršeno utjelovila - komentirao je Levinson. I sama glumica priznala je kako joj je bilo teško prebaciti se na ozbiljnije uloge, s obzirom na to da je glumačku karijeru počela s 13 godina na ‘Disney Channelu’. - Na početku sam sumnjala u sebe jer su i drugi sumnjali u mene. No, brzo pobijedite taj strah ako ste okruženi pravim ljudima - objasnila je glumica i pjevačica. Serija je temeljena na istoimenoj izraelskoj seriji, a redatelj američke verzije 2017. je napisao “The Wizard of Lies” za HBO. Zanimljivo je kako svaka epizoda nosi naziv po jednoj rap pjesmi. Ostatak glumačke postave čine Maude Apatow (This is 40), Eric Dane (The Last Ship), Barbie Ferreira, Storm Reid (A Wrinkle in Time), Sydney Sweeney (Sharp Objects), Algee Smith (The Hate U Give) i Jacob Elordi (Kissing Booth).

 ??  ?? Ovisnost o drogama danas je problem mnogih tinejdžera
Ovisnost o drogama danas je problem mnogih tinejdžera

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia