24sata - Cafe 24

Tko te šiša, iz serije je otišao naš Ivek, brico

Tri godine Žarko Potočnjak ustajao je prije nego što je svanulo i žurio na set. Omiljeni šegrt kaže da je došlo vrijeme da se posveti zdravlju i putovanjim­a

- Piše: TATJANA PACEK

Nakon tri godine izašao sam iz serije ‘Tko te šiša’. Više mi se nije dalo, a treba mi i odmor, rekao nam je Žarko Potočnjak (73). Postalo mu je naporno ustajati svaki dan oko 4, 5 sati u jutro i potom snimati po cijele dane. Uz to serija se nije dojmila njegove prijatelje i puno njih reklo mu je „Što to tebi treba?“. Dodaje da je u godinama kad treba pripaziti na sebe, na zdravlje. Lako je, kaže, mladim kolegama. Ni njemu prije 20, 30 godina nije teško padalo rano ustajanje. Na televiziji su, kaže, očekivali da će uskoro najaviti odlazak, pa je njegov izlazak iz serije već bio spreman.

– Moj lik će negdje otputovati, a netko drugi će doputovati umjesto mene – rekao je Žarko.

Kolege glumci nastavili su raditi kao da se ništa nije dogodilo. U njegovo vrijeme, priča, zbog tako čega bi napravili pauzu, zaustavili snimanja, a sad se, kaže, bez svakog može. Ovog ljeta posvetit će se sebi. Radit će na svojoj kući u Okiću, obilaziti liječnike, putovati po Njemačkoj i pripremati nove projekte.

– Zadnje vrijeme sam boležljiv. Dugo sam se liječio od upale pluća, a sad me muči upala grla – kaže glumac. Njemačku želi proputovat­i da vidi sve katedrale koje još nije obišao. Uplašio se kad je vidio kako lako je izgorjela Notre Damme, pa na brzinu namjerava sve obići. Sprema i nove projekte. Jedan je predstava sa svojim bivšim studentima, a drugi je tek u razmatranj­u.

– Želim napraviti nešto između dokumentar­ca i realityja. Bit će to projekt koji će uključiti i glumu, brodogradn­ju, modelarstv­o, razne avanture… sve čime sam se u životu bavio – rekao nam je Potočnjak. Njegov život je impresivan. Osim što je briljantan glumac uživa u svakoj avanturi koju mu život ponudi. U 68. godini odvažio se na skok iz aviona s 3,5 kilometara visine Za 50 sekundi bez padobrana pred očima mu je prošao cijeli život. Još želi upisati tečaj padobranst­va. Vozio je karting, podmornicu, ronio je s bocama na 20 metara dubine, vozio histrionsk­i brod od 33 metra s kojim je jednom i pristao u luku. Kaskadersk­i je sve uloge radio sam. U “Pticama nebeskima” uskakao je u jureći vlak, skakao je s konja u galopu... Njegova ekipa igrala je i hokej protiv pionira Mladosti.

- Sjećam se Ivice Vidovića koji jedini nije uspio stati na klizaljke i cijelu je utakmicu proveo četveronoš­ke. Mi ostali smo odstajali nekoliko minuta - priča nam Potočnjak.

Od kako je otišao u mirovinu nema vremena da ostvari planove koje si je zacrtao još davnih dana.

- Bio sam uvjeren da ću se u mirovini baviti brodićima, spavati, igrati, šetati, međutim, tempo je gori nego kad sam bio u angažmanu - priča Žarko Potočnjak.

 ??  ?? 6
6
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 2
2

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia