24sata - Cafe 24

Šerbedžija psihijatar u napetom trileru...

Radnja se vraća u 1950. godinu kada se u Danskoj odvija splet misteriozn­ih ubojstava koje psihijatar specijaliz­iran za hipnozu pokušava odgonetnut­i

- Piše: ASTRID ČADA

Ovo je napeti psihološki triler koji će vas oduševiti i ustrašiti u isto vrijeme. Nevjerojat­no je što su sve ljudi sposobni, izjavio je Arto Holonen (55).

Finski redatelj zaslužan je za psihološki triler ‘Anđeo čuvar’ koji se temelji na istinitom događaju o misteriozn­oj seriji ubojstava pod hipnozom koji su se odvijali u Danskoj godina prošlog stoljeća.

Film prati istražitel­ja Andersa Olsena (Pilou Asbæk) koji pokušava riješiti slučaj dvostrukog ubojstva, a dokazi ga upućuju na to da je počinitelj izmanipuli­ran zbog zloupotreb­e hipnoze. U rješavanju istrage Olsenu pomaže Dr. Dabrowski kojeg utjelovlju­je Rade Šerbedžija (72). Hrvatski glumac u filmu glumi čuvenog psihijatra specijaliz­iranog za hipnozu, a u ulozi kriminalca Bjørna S. Nielsena koji radi manipulaci­je hipnozom nastupa američki glumac Josh Lucas (47).

- Ova priča je od velikog interesa za nas, ne samo kao dokaz moći kontrole ljudskog uma, već i zato što se usredotoču­je na manipulaci­je koje utječu na nas kao ljudska bića. Naše je društvo puno nevidljivi­h manipulaci­ja, ali su sve češći primjeri kroz novonastal­e vjerske i političke pokrete, što ovu temu čini još više aktualnom - izjavio je Holonen. Film je nastao kao finsko-dansko-hrvatska koprodukci­ja, a ‘Anđeo čuvar’ snimao se u veljači 2017. godine u Preradović­evoj ulici u Zagrebu. Ovaj psihološki triler za sad ima ocjenu 5.3 na IMDB ljestvici, a u domaća kina stiže 20. lipnja.

- S fokusom na ovaj fascinanta­n slučaj stvarnog zločina hipnoze, Anđeo čuvar za cilj ima usmjeriti pojedinca na mnogo dublja pitanja o tome kako današnji sustavi koriste manipulaci­ju na svima nama - zaključio je Holonen.

 ??  ?? Hrvatsku produkciju filma potpisuje Igor Nola iz kompanije Mainframe Production
Hrvatsku produkciju filma potpisuje Igor Nola iz kompanije Mainframe Production
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia