24sata - Cafe 24

NITI SLABOSTI NE KVARE OVU SERIJU

-

Na trenutke je serija Osam dana odlična, odnosno pokazuje svoj puni potencijal, ali nažalost ne slijedi ga u potpunosti.

S druge strane, ako se na trenutak zaborave nedosljedn­osti, u njoj se istinski može uživati, te se nadati da će u drugoj sezoni autori nadvladati slabosti iz prve sezone, koje, ustvari, ne kvare pretjerano seriju. Barem ne toliko da se prekine gledanje. Asteroid se približava zemlji i vjerojatno će se srušiti na nju negdje na granici Francuske i Njemačke, pokušaj da ga se uništi nuklearnim raketama je propao i spasa za Europu nema.

Jedino što se može učiniti je pobjeći na neki drugi kontinent ili duboko u Rusiju. No granice su zatvorene. A podzemni bunkeri neće pomoći. Serija prati obitelj koja pokušava pobjeći u Rusiju no njihov plan propada, mladog političara i njegovu trudnu suprugu koji su se izborili za kartu za SAD, ali i njihov plan propada, policajca turskog porijekla koji vjeruje da, unatoč tome što svijet nestaje za osam dana, red i zakon moraju postojati, teoretičar­a zavjere koji sam gradi svoj bunker jer ne vjeruje ni vladi ni znanstveni­cima, te bivšeg narkomana i ubojicu koji se pretvara u vjerskog vođu. Naravno svi su oni međusobno povezani, a kaos i privid reda koji se pokušava uspostavit­i relativno je dobro opisan.

A svatko na kraj svijeta pokušava reagirati drugačije, neki se pokušavaju spasiti pod svaku cijenu, drugi pokušavaju neograniče­no uživati u posljednji­m danima života orgijajući, tulumareći i drogirajuć­i se, dok treći pokušavaju, sada kada je sve gotovo, ispraviti svoj život koji su svojedobno lažima uništili.

Ono zbog čega će nas u seriji svako malo zaboljeti oko su nagle i potpune promjene karaktera. Jednostavn­o u jednom trenutku gotovo svaki lik postaje svoja sušta suprotnost, bez nekog jasnog razloga. A onda se, opet neobjašnji­vo, vrati natrag. U redu, kraj je svijeta, a nitko ne zna kako bi se tko ponašao u toj situaciji, ali opet , te promjene u karakterim­a jednostavn­o nisu izvedene nijansiran­e i jasno. Gotovo je očito da su odluke likova donesene logikom scenarija,

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia