24sata - Cafe 24

23 predstave za vruće ljetne noći Teatra EXIT

Muzej suvremene umjetnosti od 27. lipnja do 3. kolovoza pretvorit će se u savršenu ljetnu destinacij­u za smijeh i zabavu brojnih ljubitelja kazališta

-

Jubilarne, desete po redu Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, traju od 27. lipnja do 3. kolovoza., a svojim programom upotpunit će još jedno kulturno ljeto u Zagrebu.

U sklopu ovogodišnj­ih Ljetnih noći u MUO bit će izvedena 23 naslova, a program će 27. lipnja u 21 sat otvoriti nagrađivan­a predstava “Pluća” Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić s Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama. Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT poput “SHAKEspear­e na EXit”, “Ja, tata!”, “Kako misliš mene nema?!”, “Pluća”, “Konstelaci­je”, “Izložak br. 49”, “Voliš li me?”, “Cabaret – koncert za žlice i gitaru”, “CABAres CABArei”, “Balon”, “Münchhause­na”, publika će moći pogledati dva regionalna i šest domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.

Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstavit­i s komedijom “Režm ljubavi” Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, a Sarajevski ratni teatar - SARTR s najnagrađi­vanijom predstavom sezone u BiH “Jedvanosim­soboakalom­istobo” Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta. Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati dvije splitske predstave; monodramu “Domaši” prema tekstu i režiji Ane Marije Veselčić u koprodukci­ji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu te intimnu i potresnu predstavu HNK Split “Obitelj” Denisa Kellyja u režiji Ivana Plazibata. Također, u Zagrebu gostuju RadioTeata­r Bajsić i prijatelji s predstavom “Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje)” čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonij­skog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt od 14. lipnja ili online putem Ulaznica.hr. (A. Čada)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia