24sata - Cafe 24

Zvijezde telenovela: Izbotoksir­ane i s milijunima u džepu

I dok danas na malim ekranima dominiraju sapunice turske produkcije, 90-e godine obilježile su brojne meksičke sapunice, a neke od glavnih protagonis­tica pamtimo i danas

-

- Puno je emocija u meni kad se sjetim ‘La usurpadore’, a uhvati me i tuga jer neki divni glumci više nisu među nama, poput Libertad Lamarque, koja je tumačila baku Piedad, Tita Guizara, Ninon Seville - izjavila je glumica iza koje su serije ‘Uljez’, ‘Za tvoju ljubav’, ‘Zemlja strasti’, ‘Gospodaric­a tvog srca’, ‘Zatočenica’ i ‘Emperatriz’.

Gabriela je danas glumu ostavila po strane i posvetila se sinu Gabrielu de Jesuu (11). Uskoro na male ekrane stiže i remake ‘Otimačice’, a navodno će Gabriela u njoj imati manju ulogu. Uz “Divlju Ružu” i “Otimačicu”, telenovela “Marisol” uvjerljivo je bila jedna od najpopular­nijih serija. Snimljena je u Meksiku 1996. godine, a priča prati djevojku Marisol koja mora živjeti s velikim ožiljkom na licu te se povrh svega nesretno zaljubljuj­e. Glavnu ulogu igrala je Erika Buenfil (55) koja je glumačku karijeru zamrznula 2014. godine sa serijom ‘La gata’. Poput Spanic i Erika je samohrana majka 13-godišnjeg Nicolasa de Jesusa kojeg je dobila nakon kratke romanse sa sinom bivšeg meksičkog predsjedni­ka, Ernestom Zedillom Jr. Erika je prošle godine gostovala u emisiji ‘Intrusos’ gdje je progovoril­a koliko joj teško pada uloga samohrane majke.

- Teško je biti samohrana majka. Moja mama je preminula prije 11 godina, tako da nisam imala ni njezinu pomoć oko sina. Moj Nicolas je sin za poželjeti. Žao mi je što nije upoznao oca i imao ga kraj sebe kao većina njegovih vršnjaka - izjavila je Buenfil. U majčinskim radostima uživa i Leticia Calderon (50), gledatelji­ma poznata kao Esmeralda, slijepa i siromašna djevojka s nesretnom sudbinom. Leticia je glumačkoj karijeri snimila je preko 30 sapunica, a priznala je kako je zbog velikog pritiska često znala uzimati kokain. Točnije, većinu epizoda popularne “Esmeralde” snimila je na kokainu. Danas se u potpunosti očistila od droge te se posvetila svojim sinovima - Lucianu (15) i Carlosu (14) s kojima voli putovati. - Majčinstvo me u potpunosti promijenil­o i dalo mi je jedan neopisivi osjećaj mom životu. U mojoj je karijeri bilo trenutaka koji i nisu bili toliko uspješni, a kad su sinovi došli na svijet naučili su me da svaki trenutak moram cijeniti - izjavila je.

Glumica koja i dalje žari i pali svojim izgledom je Barbara Mori (41) koju su gledatelji upoznali tijekom emitiranja sapunice “Rubi”. Od tada je prošlo petnaest godina, Mori se u međuvremen­u posvetila isključivo filmskoj karijeri, a posljednje tri godine ima još jednu bitnu ulogu - postala je baka. Inače, glumica je prije nekoliko godina pobijedila rak dojke i sudjeloval­a u dokumentar­cu koji je o toj bolesti snimila indijska redateljic­a Namrata Singh Gujral. Cilj je bio prikupiti novac da se pomogne oboljelima.

- Jako je teško izgovoriti: ‘Da, imala sam rak’. Bog me je iz nekog razloga stavio na test i ja sam ga uspješno položila. Izborila sam se s bolešću, pobijedila sam rak i idem dalje – izjavila je Mori koja često dobiva kompliment­e na račun svojeg izgleda.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia