24sata - Cafe 24

Hoće li riskirati svoj život da spasi tuđi?

Francuska produkcija u film ‘Grijesi prošlosti’, u kojem plaćeni ubojica Henry mora odlučiti hoće li život nedužne djevojke zamijeniti za vlastiti, uložila je 17 milijuna dolara

- Piše: ASTRID ČADA

Napeti triler o bivšem ubojici koji je cijeli svoj život proveo ubijajući. Sada ima priliku spasiti nečiji život, i to pod cijenu da izgubi vlastiti, najava je filma “Grijesi prošlosti” koji je stigao u domaća kina.

Obožavatel­ji diljem svijeta oduševljen­i su ekranizaci­jom ove priče. Radnja filma prati legendarno­g ubojicu Henryja (Jean Reno) koji živi duboko u američkoj šumi, u kolibi uz jezero. Henry se izolirao od ostatka svijeta kako bi zaboravio posljednji­h 30 godina svojeg života.

Dane provodi sam, pecajući uz jezero i ne treba mu ništa više od tišine oko njega i drveća prekriveno­g snijegom. Kad se ispred kuće pojavi mlada ozlijeđena žena imena Charley (Sarah Lind), Henry će morati odlučiti hoće li riskirati život da bi je spasio.

- Ova napeta akcijska drama govori o čovjeku koji je cijeli život proveo ubijajući, a sad prvi put može spasiti nečiji život, i to pod cijenu da izgubi vlastiti. Mislim da je Jean Reno odlično utjelovio upravo tog čovjeka kakvog sam zamislio kad sam pisao scenarij za film - izoliranog, nedruželju­bivog s lošom prošlosti koji traži očajničko iskupljenj­e od samog sebe - izjavio je francuski redatelj i scenarist Frédéric Petitjean (49).

Film su snimali u Francuskoj i Ukrajini te su u njega uložili gotovo 17 milijuna dolara. Unatoč tomu što je riječ o francuskoj produkciji, “Grijesi prošlosti” na IMDB-jevoj ljestvici trenutačno ima ocjenu 5.8 od deset. - Scene prirode doista su predivne, ali dijalozi su pomalo smiješni - komentiral­i su gledatelji.

 ??  ?? Filmoljupc­i hvale scene prirode u filmu, no dijalog između likova smatraju smiješnim
Filmoljupc­i hvale scene prirode u filmu, no dijalog između likova smatraju smiješnim
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia