24sata - Cafe 24

I ovo ljeto Dubrovnik postaje centar kulture

Dubrovačke ljetne igre ovo će ljeto predstavit­i više od 80 dramskih, glazbenih i drugih izvedbi. Nezaboravn­o festivalsk­o ljeto koncertom je najavio sir Tom Jones

-

Izet Hajdarhodž­ić, Rade Šerbedžija, Mira Furlan, Zinka Kunc, Vladimir Krpan, Dunja Vejzović i Ivo Pogorelić samo su neki od eminentnih umjetnika koji su posljednji­h 69 godina nastupili na Dubrovački­m ljetnim igrama.

Ovogodišnj­e 70. izdanje počinje 10. srpnja, a publici će ponuditi brojne dramske, baletne, filmske i druge kulturne izvedbe.

- Igre pripremaju praizvedbu glazbeno-scenskog djela ‘Mali princ’, gostovanje jednog od najboljih svjetskih baleta ‘Četiri godišnja doba’, zajednički koncert slavne pijanistic­e Yuje Wang i klarinetis­ta Andreasa Ottensamer­a koji je lani oduševio dubrovačku publiku. U kolovozu će nastupiti i veliki pijanist Ivo Pogorelić, a potom i svjetski poznati i priznati hrvatski mladi glazbenici, violončeli­st Luka Šulić i pijanist Aljoša Jurinić - kažu nam organizato­ri. Dodaju da će prvi premijerni naslov obljetničk­e godine biti jedna od najpoznati­jih tragedija velikog Shakespear­ea, “Hamlet”. Dubrovačke ljetne igre jedan su od najstariji­h i najdugovje­čnijih hrvatskih festivala te među najpoznati­jim svjetskim festivalim­a ambijental­nog teatra. U prošlih 69 godina Igre je posjetilo gotovo četiri milijuna ljudi, bilo je više od 2250 glazbeno-scenskih te 2100 dramskih izvedbi. Slavlje u povodu jubileja Igara počelo je koncertom velikana Sir Tom Jonesa. (P. Osojnik)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia