24sata - Cafe 24

ETNO JAZZ FESTIVAL U KARLOVCU

-

Karlovac će ove godine u povodu 13. Međunarodn­og etno jazz festivala imati čast ugostiti velikana jazz glazbe Ralpha Townera. Na trećem gostovanju u Hrvatskoj nastupit će svirajući klasičnu gitaru. Festival, koji traje od 19. do 27. srpnja, otvara irska jazz i blues pjevačica Mary Coughlan uz pratnju kontrabasi­sta Svena Buića i klavirista Johnnyja Taylora.

FESTIVAL MEDITERANS­KOG FILMA U SPLITU Alen Munitić, ravnatelj 12. festivala Mediterans­kog filma u Splitu, otkrio je kako će se filmovi na ovogodišnj­em festivalu prikazivat­i u otvorenom kinu Bačvice te u kinoteci Zlatna vrata i u malom kinu na otvorenom ispred Doma mladih. Manifestac­ija traje od 13. do 22. lipnja, a prikazat će 70 filmova iz 32 zemlje.

‘IŽLOZBA S VIŠE NASLOVA’

Prva riječka retrospekt­ivna izložba Vlade Marteka u Muzeju suvremene umjetnosti otvorena je od 12. srpnja do 8. rujna. “Izložba s više naslova” donosi radove od 70-ih do danas. 65. SPLITSKO LJETO NA 15 LOKACIJA Opernom premijerom Giuseppea Verdija “Rigoletto” na Peristilu 14. srpnja bit će otvoreno 65. Splitsko ljeto, najavljeno je na konferenci­ji u Hrvatskom narodnom kazalištu Split. Intendant HNK Split i ravnatelj Splitskog ljeta Goran Golovko rekao je da vjeruje da će splitska publika i gosti moći uživati u raznolikos­ti ovogodišnj­eg programa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia