24sata - Cafe 24

Ramazzotti i Diana Krall stižu u Opatiju

Kanadska jazz pjevačica i pijanistic­a kaže da jedva čeka ponovni nastup u Hrvatskoj, a talijanski kantautor dolazi zbog promocije posljednje­g albuma

- Piše: LUCIJA PTIČAR

Hrvatska je prekrasna, posebno me oduševio Split, rekla je svojedobno kanadska jazz pjevačica i pijanistic­a Diana Krall (54).

Svjetsku turneju počela je u travnju u Americi, a 18. srpnja popet će se na ljetnu pozornicu u Opatiji. Diana je prvi put nastupala u Hrvatskoj krajem devedeseti­h godina, a u Hrvatsku se, ističe, uvijek rado vraća. U karijeri dugoj 25 godina objavila je 15 albuma i prodala ih u više od 15 milijuna primjeraka te je jedina jazz izvođačica koja je imala osam albuma na prvome mjestu Billboard Jazz Album s liste i osvojila je tri nagrade Grammy.

Počela je svirati s

četiri godine, a s 15 je već nastupala u lokalnim restoranim­a. Uspješnu glazbenu karijeru počinje ozbiljnije graditi nakon izlaska prvog albuma u Kanadi 1993. godine.

Njezin album “When I Look In Your Eyes” proveo je 52 tjedna na prvome mjestu Billboardo­ve liste jazz albuma, a za njega je dobila dva Grammyja. - Sama nominacija bila je velik uspjeh jer jazz albumi rijetko budu uvršteni u ovu prestižnu kategoriju - navodi Festival Opatija. Nakon Krall i Eros Ramazzotti (55) nastupit će u Opatiji 15. kolovoza u sklopu svjetske turneje na kojoj promovira album “Vita ce n’e”. Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić je izrazio zadovoljst­vo što je menadžment Ramazzotti­ja prepoznao ljepotu Hrvatske, a gradonačel­nik Opatije Ivo Dujmić ocijenio je koncert Erosa najboljim uvodom u projekt Europske predstojni­ce kulture u Rijeci.

 ??  ?? Dianin album ‘When I Look In Your Eyes’ proveo je 52 tjedna na prvom
mjestu Billboardo­ve jazz liste
Dianin album ‘When I Look In Your Eyes’ proveo je 52 tjedna na prvom mjestu Billboardo­ve jazz liste
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia