24sata - Cafe 24

Cinkao bandu FBI-u iz koje silom želi izaći

Nakon što je osvojio Oscar za najbolji kratki film ‘Skin’, redatelj Guy Nattiv snimio je ‘Kožu’ inspiriran­u novinskim člankom o najtraženi­jem skinheadu na FBI-evoj listi

- Piše: ASTRID ČADA

Inspiracij­u sam dobio čitajući novinski članak o Bryonu Widneru, zagriženom skinheadu koji prolazi kroz bolan proces skidanja tetovaža kako bi se očistio od grijeha prošlosti, izjavio je Guy Nattiv (46).

Američki redatelj ove godine osvojio je Oscar za najbolji najbolji kratki film “Skin” koji mu je poslužio kao inspiracij­a za predložak filma “Koža”. U domaća kina stiže 25. srpnja. Film prati Bryona Widnera, kojega glumi Jamie Bell (33), poznat po ulogama u filmovima “Billy Eliot”, “Rocketman” i “Fantastičn­a četvorka”.

Bryon od najtraženi­jih skinheada na FBI-ovoj listi. Zastrašuju­će rasističke tetovaže kojima je pokriven od glave do pete simbolizir­aju zločine iz mržnje. Kad upoznaje Julie i njezine tri mlade kćeri, odgovornos­t očinstva snažno ga potakne da napusti pokret i život pun mržnje.

doslovce je njegova bivša banda dočekala na nož. Ona mu prijeti smrću dok pokušava okrenuti svoj život. Uz pomoć FBI-a imao je čak 25 brutalnih operacija uklanjanja tetovaža u zamjenu za razotkriva­nje zločina na koji se svaka pojedina tetovaža odnosi, što je kulminiral­o uhićenjem i osudom njegove bivše bande.

- O subkultura­ma se i danas priča s kontroverz­nim prizvukom, to me motiviralo da stvorim ovaj film - komentirao je Nattiv. U filmu još glumi Julie Price kao Danielle Macdonald, žena koja je potaknula promjenu kod Bryona, i Vera Farmiga (45) u ulozi Bryonove majke koja je jednako radikalna kao i Bryon, točnije ona ga je uvukla u život mržnje iz kojeg ne može izaći.

 ??  ?? Glavnu ulogu ima Jamie Bell, koji se
proslavio u filmovima ‘Billy Eliot’, ‘Rocketman’, ‘Fantastičn­a četvorka’
Glavnu ulogu ima Jamie Bell, koji se proslavio u filmovima ‘Billy Eliot’, ‘Rocketman’, ‘Fantastičn­a četvorka’
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia