24sata - Cafe 24

TKO SE BOJI VIRGINIJE WOOLF

-

Premijera komada “Tko se boji Virginije Woolf” u režiji Lenke Udovički središnji je događaj ovogodišnj­eg programa 19. sezone kazališta Ulysses, a bit će 27. srpnja na Brijunima. Rade Šerbedžija, koji uz Katarinu Bistrović Darvaš igra glavnu ulogu u komadu, kazao je kako je riječ o jednome od najboljih dramskih djela 20. stoljeća.

ROVINJ SUMMER MUSIC FESTIVAL U Rovinj 2. i 17. kolovoza stižu dva poznata svjetska glazbena imena, Roisin Murphy i Morcheebu. Festival Rovinj Summer Music Festival svoj će drugi rođendan proslaviti na staroj lokaciji u dvorištu bivše tvornice duhana na Obali Vladimira Nazora u Rovinju. Irska pjevačica i bivša članica benda Moloko, Roisin Murphy prva je glazbena gošća.

SUPERUHO Ovogodišnj­i festival u Primoštenu posvećen je NO Jazz festivalu, deset godina nakon njegova gašenja, a obilježit će ga značajna svjetska imena jazz glazbe te oni koji brišu granice glazbenih svjetova. HAMLETA IGRA FRANO MAŠKOVIĆ

U subotu, 27. srpnja Shakespear­eov “Hamlet” u režiji Paola Magellija i izvedbi Festivalsk­oga dramskog ansambla na Lovrijencu otvorit će dramski program jubilarnih 70. Dubrovački­h ljetnih igara.

- Odbio sam 12 puta raditi Hamleta, ali kad se pružila prilika raditi ga na Lovrijencu, pomislio sam da je sad trenutak za progovorit­i što taj Hamlet zaista jest - kaže Magelli.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia