24sata - Cafe 24

NADA ABRUS

-

Proslavila se filmom ‘Nedjelja’ i, kad su tražili tko će igrati Anu Metlicu, sjetili su se nje

Dragojević kad je 1982. snimio “Laku noć Luigi, laku noć Bepina”. Potom ju je prepjevao i Boris Dvornik, a spot je snimljen ispred kuće Luigija i Bepine. Splitski sastav TBF svoju pjesmu “Tragični junak” s albuma “Pistaccio Metallic” iz 2011. posvećuje liku Servantesa, a uvod u pjesmu je njegov dijalog s doturom Luigijem. I na koncertima prikazuju taj ulomak iz serije. Još prije u pjesmu “Genije” ubacili su psovke dotura Luigija.

Zbog velike popularnos­ti 1970. je ondašnji Jugoton objavio i singl ploču s glazbenom temom serije u izvedbi Borisa Dvornika. Na drugoj strani bio je monolog dotura Luigija, u kojem Karlo Bulić spaja neke motive serije i poštapalic­e. Koliko god veliki bili i ostali u našim sjećanjima kao doajeni, velikani, glumci su redom bili vrlo jednostavn­i. Svjedoči tome i Nada Abrus (67), koja je, nakon što se proslavila u filmu “Nedjelja”, zaigrala Anu Metlicu u “Našemu malome mistu”.

tom plejadom glumaca. Jedan je bio poznatiji od drugog, a ničim nisu pokazivali da su veličine. Mene, onako mladu, nosili su kao kap vode na dlanu, ugađali su mi, činili sve da se osjećam kao ravnopravn­i dio ekipe, a snimali smo na Jelsi, Hvaru, Vranjicu, Splitu... - rekla je Nada Abrus, kojoj je u to vrijeme Boris Dvornik bio susjed i pamti ga kao uvijek vedroga, šarmantnog i duhovitoga kolegu.

- Bila sam fasciniran­a

 ??  ?? 2
2
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia