24sata - Cafe 24

DiCaprio 25 godina nije snimao pod ženskom ‘palicom’

‘Potpuna pomrčina’

- Pišu: BRUNO PUŠIĆ, LUCIJA PTIČAR

Dugo iščekivani Tarantinov film ”Bilo jednom u Hollywoodu” u naša kina stiže 15. kolovoza, a prije početka prikazivan­ja Quentin Tarantino (56) iznenadio je sve priznanjem kako razmišlja o redateljsk­om umirovljen­ju.

Osebujni američki scenarist, filmski redatelj i glumac znao je o tome i prije govoriti, ali čini se da bi ovog puta to zaista moglo biti tako te da će film u kojem je upario Leonarda DiCaprija (44) i Brada Pitta (55), u priči o glumcu i njegovu dvojniku koji pokušavaju pronaći svoje mjesto pod suncem u hipijevsko­m Hollywoodu daleke 1969.

S Tarantinom je

DiCaprio već surađivao u “Odbjeglom Djangu” 2012., a u njegovu CV-ju stoje brojne suradnje s velikim filmašima poput Martina Scorsesea, Jamesa Camerona, Woodyja Allena, Christophe­ra Nolana, Stevena Spielberga, Alejandra G. Iñárritua i mnogih drugih, no ono što je mnogima posebno upalo u oko je i da oskarovac nije radio s redateljic­om još od devedeseti­h. Točnije od 1995. i ne osobito uspješnog filma “Potpuna pomrčina” poljske redateljic­e Agnieszke Holland. Iako je DiCaprio u tom nezavisnom filmu dobio pohvale, kao da mu je prisjela ženska ruka iza kamere, i otad na setu vjeruje samo muškarcima. - Leonardo jako pažljivo vodi svoju karijeru. Nemam problem s tim što radi samo s redateljsk­om elitom i iz toga je proizašla nekolicina dobrih filmova, ali u stadiju karijere u kojem je on, kao jedna od najvećih holivudski­h zvijezda, mogao bi vući riskantnij­e i izazovnije poteze. Primjerice, snimiti neki manji film ili dati priliku manje afirmirano­m redatelju. Čovjek sa ženom nije radio 25 godina i mislim da to nije slučajno - analizirao je Guy Lodge, filmski kritičar Guardiana.

 ??  ?? 1
1

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia