24sata - Cafe 24

Gabi: Radujem se što i dalje misle na mog voljenog Arsena...

Uoči četvrte godišnjice bez Dedića izašao je CD ‘Rane godine’, na kojem se nalazi kronologij­a pjesama nastalih od 1962. do 1964.

- Piše: LUCIJA PTIČAR

Bez žena ništa ne bismo mogli. Bilo je nekoliko bitnih žena u mom životu. Prva i najvažnija je Gabi, pričao je pokojni Arsen Dedić.

Legendarni skladatelj, književnik i pjesnik uvijek je isticao kako mu je obitelj na prvome mjestu, baš kao što su i njegovi najbliži bili uz njega u najtežim trenucima. U kolovozu 2015. ležao je u KBC-u Zagreb, gdje su mu liječili sepsu. Stanje mu se, nažalost, zakomplici­ralo i liječnici su procijenil­i da neće više moći podnijeti operaciju. Počeli su mu otkazivati organi. Nakon toga priključil­i su ga na respirator, no 17. kolovoza izgubio je bitku. Uz njega je do posljednje­g trenutka bila njegova Gabi, njegova najveća ljubav s kojom je proveo 42 godine braka. Uoči četvrte godišnjice smrti glazbenoj legendi izdavačka kuća Croatia Records, na čelu sa Želimirom Babogredce­m (66) i Sinišom Škaricom (73), odlučila je objaviti album “Rane godine” na kojem će se naći kronologij­a njegovih pjesama nastalih od 1962. do 1964. godine.

će ta kompilacij­a biti objavljena, posebno se radujem što se i dalje misli na moga voljenog Arsena - rekla nam je Novak, koja će biti u Šibeniku tijekom promocije albuma. Tamo će se u društvu prijatelja prisjećati koliko je Arsen objavio knjiga, koliko je napisao glazbe za serije, filmove, predstave te koliko je napravio pjesama za djecu. Arsen je, kako je govorio, smatrao da je prošao sve što jedan glazbenik i pjesnik u karijeri može proći.

- Drago mi je što

- Prošao sam sve, a nije me zanimalo gotovo ništa. Osim obitelji i neizmjerno­g rada. Pet ljudi radilo bi ono što sam ja napravio u životu. Rad je bio moje sklonište - pričao je Arsen. I zaista je bio. U pedesetogo­dišnjoj karijeri napisao je više od 30 knjiga, snimio 40-ak CD-a, glazbe za kazalište, animirane, dokumentar­ne i cjelovečer­nje filmove i TV serije, primio velik broj nagrada. Svijet je, ako je suditi prema nagradama i nastupima, s godinama postao njegov smatrali su njegovi obožavatel­ji, ali ne i sam Dedić.

priznanjim­a ne mislim da je svijet ikad bio moj. Svirao sam u Africi, Rio de Janeiru, Sibiru, Bakuu, gotovo cijelu Europu sam prošao. Radio sam i u Aleksandri­ji, Rigi, na Cipru, ali nisam bio fasciniran ni nagradama ni nastupima. Htio sam samo dobro odsvirati i imati profesiona­lne uvjete. Biti ono što jesam, ništa više, ali ni ništa manje od toga - uvijek je isti

- Unatoč svim

 ??  ??
 ??  ?? Par se upoznao ispred bivšega televizijs­kog studija u kojem se sad nalazi Češki dom, a 1973. dobili su sina Matiju, koji je postao jazz pijanist
Par se upoznao ispred bivšega televizijs­kog studija u kojem se sad nalazi Češki dom, a 1973. dobili su sina Matiju, koji je postao jazz pijanist

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia