24sata - Cafe 24

VJEČNI PRIJATELJI

-

Osim što su Arsen i Ibrica Jusić bili suradnici,

dvojac je često slobodno vrijeme provodio u stanu Gabi i glazbenika

cao Arsen. Dedić je rođen u težačkoj obitelji, u kojoj su otac Jovan i majka Veronika od Arsena i njegova brata Milutina očekivali da će završiti neki “ozbiljni” studij. Iako je već u Šibeniku završio srednju Muzičku školu, Arsen je 1957. godine u Zagrebu najprije upisao pravo. Izdržao je dvije godine, da bi 1959. upisao Muzičku akademiju. Stanovao je kod strica, a kako bi zaradio za džeparac, prepisivao je note i objavljiva­o pjesme u časopisima. No njegov pravi uzlet slijedio je 60-ih i 70-ih. Arsen je Gabi upoznao na Akademiji i dugo su bili prijatelji.

rađala se polako i izrasla je iz prijateljs­tva - rekao je jednom Arsen. Par je 1973. godine dobio sina Matiju, koji je postao jazz pijanist svjetskoga glasa. Gabi ga je uvijek opisala da je kantautor u druženju i odnosu prema obitelji bio je iznimno razuman.

- Svakoga je podržavao u svojim problemima i davao im sugestije. Bio je izuzetno velik, snažan i težak muškarac, a s druge strane je bacio to lavovsko u sebi te onda izlazio kao topao i mili čovjek.

Nije lako bez njega - objasnila je nedavno Gabi. Posebno su joj u sjećanju posljednji dani njezine najveće ljubavi.

- Naša ljubav

- Govorio mi je:

‘Najteže mi pada to što neću vidjeti odrastanje svojih unuka’ - prisjetila se glazbenica. Brak Arsena i Gabi mnogi su smatrali jednim od najskladni­jih na estradi, a samo ih je smrt glazbenika razdvojila.

- Fali mi, naravno da mi fali. Prazna mi je kuća bez njega - istaknula je nedavno Gabi.

 ??  ?? Arsen je uvijek govorio kako je Gabi njemu bila
‘namrijeta’
Arsen je uvijek govorio kako je Gabi njemu bila ‘namrijeta’
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia