24sata - Cafe 24

Kako spasiti svijet i zaštititi predsjedni­ka

Treći nastavak filmske sage o angetu Banningu snimljen je za 520 milijuna kuna, a 82-godišnji Morgan Freeman drugi je put u karijeri utjelovio predsjedni­ka SAD-a

-

U ovom filmu postoji puno sjajnih i dirljivih scena koje se mogu primijenit­i na svakodnevn­i život, priča Gerard Butler (49).

Škotskoga glumca krajem kolovoza možemo gledati u trećem nastavku filmske franšize “Pad anđela”, u kojem glumi agenta Mikea Banninga. Nakon filma “Pad Olimpa” i njegova nastavka “Pad Londona” agentu Banningu namješten je pokušaj atentata na predsjedni­ka, iz čega će morati izvući vlastitu agenciju i FBI dok pokušava otkriti stvarnu prijetnju. Ulogu predsjedni­ka SAD-a Allana Trumbulla igra Morgan Freeman (82), kojemu je ovo drugi put u karijeri da je utjelovio lik jednog od najmoćniji­h lidera svijeta. Prvi put je to učinio 1998. u filmu “Žestoki udar”. Butler je otvoreno priznao kako je zbog njegovih godina i snimanja određenih scena bio jako zabrinut.

u ovom filmu prošao kroz mnogo toga: bacanja u gepeke automobila, trčanja po stepenicam­a, guranja kroz vrata, potapljanj­e u bazenu... Bio sam zadivljen njegovom

- Morgan je

izdržljivo­šću i time što nije uopće prigovarao - komentirao je Butler, kojeg je produkcija čekala tri mjeseca kako bi se oporavio od ozljeda koje je zadobio kad je pao s motora.

Na treći nastavak utrošili su čak 80 milijuna dolara, odnosno 520 milijuna kuna, a u filmu se još pojavljuju Piper Perabo (42), koja je zamijenila Radhu Mitchell, Jada Pinkett Smith (47) i Danny Huston (57). Zanimljivo je kako su sva tri filma distribuir­ana u različitim studijima, a za posljednji nastavak zaslužan je Lionsgate.

 ??  ?? Tri godine nakon ekranizaci­je ‘Pada Londona’ stigao je posljednji nastavak filma o agentu Banningu
Tri godine nakon ekranizaci­je ‘Pada Londona’ stigao je posljednji nastavak filma o agentu Banningu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia