24sata - Cafe 24

Goran s pratnjom, a Božo u rozom

-

Sarajevski film festival prošao je u znaku jarkih kreacija, pažnjuažnj­u je plijenio Božo Vrećo, a Tim Roth došao je po Počasno srce Sarajeva

Premijerom filma “Sin” bosanskohe­rcegovačke redateljic­e Ines Tanović (54) počeo je 25. Sarajevo Film Festival, koji je i ove godine na crvenom tepihu okupio brojne “face” iz cijele regije.

Među prvima je stigao Tarik Filipović (47) u pratnji supruge Lejle (42). Njih dvoje su redoviti gosti festivala. Tarik se odlučio za sako u stilu zatvorske odore, dok je Lejla nosila raskošnu cvjetnu kreaciju na jedno rame. Posebnu pozornost na crvenom tepihu privukao je Božo Vrećo (35), koji se pojavio u haljini. Bosanskohe­rcegovački pjevač odlučio je kako će 3700 kuna, za koliko je prodao ružičastu haljinu, donirati u dobrotvorn­e svrhe, odnosno Centru za slijepu djecu. Crvenim tepihom ispreded Narodnoga kazališta u Sarajevu prošlirošl­i su i oskaro-oskarovac Eugenio Caballero (47) te dobitnici Počasnog srca Sarajeva,a, Pawel Pawli-Pawlikowsk­i (61) i Alejandroo Gonzalez Inarritu (56). Sarajevo Film Festivalst­ival Pawlikowsk­om je na ovaj način odaloo priznanje za izuzetan doprinos filmskojms­koj umjetnosti i prijateljs­tvo koje ga povezujeov­ezuje sa Saraje-Sarajevom i Bosnom i Hercegovin­om.govinom. I brojni naši glumci došli su naa festival, Jelena Veljača (38), Ivana Roščićščić (38), Jadran-Jadranka Đokić, Goran Bogdanan (38)... Ove godine Počasno srce Sarajeva primio je američki glumac Timm Roth (58), koji je došao na festivalva­l na jedan dan kako bi primio nagradu.agradu. (lp)

 ??  ??
 ??  ?? 6
6
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia