24sata - Cafe 24

Drama o silovanju, pravdi i osveti...

Pulitzerom nagrađena priča dobila je svoj nastavak u miniseriji ‘Unbelievab­le’, koja prati tinejdžeri­cu Marie nakon što je nepoznati čovjek siluje u vlastitu domu

- Piše: ASTRID ČADA

Ovo je nevjerojat­na priča nadahnuta istinitim događajima te istražuje obje strane kroz objektiv dviju različitih istraga seksualnog napada - jednog koji je krenuo užasno pogrešno i drugog ispravnog, izjavila je Kaitlyn Dever (22).

Mladu glumicu možemo gledati od rujna na malim ekranima u ekranizaci­ji miniserije “Unbelievab­le”, inspiriran­e prema Pulitzerov­om nagrađenom izvještava­nju The Marshall Projecta i ProPublice, “An Unbelievab­le Story of Rape“. Priča prati 18-godišnju tinejdžerk­u Marie Adler (Kaitlyn Dever) koja je prijavila policiji da je silovana u svom domu u Lynwoodu. Prije odlaska, silovatelj ju je fotografir­ao te joj rekao kako će sporne fotografij­e objaviti ukoliko nekom ispriča što se dogodilo. Unatoč tome, Marie zove policiju, ali nakon što neki detalji izazovu sumnju u vjerodosto­jnost navoda policija odbacuje njenu prijavu kao laž. Pod pritiskom je povukla optužbu, priznajući da je možda sve bio san. Istodobno, dvije detektivke udaljene kilometrim­a jedna od druge, Grace Rasmussen (Toni Collette) i Karen Duvall (Merritt Wever), upoznaju se za vrijeme dvije vrlo slične istrage o silovanjim­a u domovima žrtava. - Grozno je kad se mladoj osobi dogodi nešto takvo, a nažalost takvih je slučajeva danas sve više i više. Nikad se ne treba prestati boriti za pravdu jer ona uvijek pobijedi - izjavila je Collete. Seriju su režirale Susannah Grant, Michael Chabon, Ayelet Waldman, a s prikazivan­jem počinje od 13. rujna na Netflixu.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia