24sata - Cafe 24

Granica: Najbizarni­ja skandinavs­ka bajka

-

Neobičan spoj karakterne drame i nadnaravno­g užasa čini ovaj film posebnim. Nikad nisam vidio ništa takvo, komentari su gledatelja na švedski film “Granica”.

Ova drama osvojila je nagradu Un Certain Regard na filmskom festivalu u Cannesu početkom prošle godine, a bila je nominirana u čak pet kategorija - za najbolji film, režiju, scenarij, specijalne afekte i glumicu. Radnja prati Tinu (Eva Melander), zaposlenic­u carinske kontrole gdje do izražaja dolazi njezin talent: ona ima puno bolji osjećaj za mirise od svih drugih kolega. Jednog dana susreće se s čovjekomom koji zrači aromom kojaja joj je dotad nije bila a nepoznata. Prije no što postane svje- sna, otvaraju joj se vrata u mitološki svijet koji je predidivan, ali i zloćudan. an. - Ispočetka sam m na kastingu tra- žio ružne glumce. ce. Nisam ni sam znao nao što sam tražio i kako bi glavni glumcii trebali izgledati. Onda sam shvatio da trebam am tražiti najkvalite­tetnije glumce, koje je ću transformi­ratiti - ističe redatelj Ali li Abbasi (38).

Film stiže u naša ša kina 29. kolovo- za. (ač)

2

Uzbudljiva životna priča generala Ante Gotovine, jednog od najistaknu­tijih zapovjedni­ka iz Domovinsko­g rata, s Goranom Višnjićem u glavnoj ulozi.

3

DORA ISTRAŽUJE IZGUBLJENI GRAD Provodeći većinu života u istraživan­ju džungle s roditeljim­a, ništa nijen moglo Doru pripremiti za najopnajop­asniju avanturu – srednju školu. 4

BRZI I ŽESTOKI: HOBBS I SHAWRATING “Brzi i žestoki” ima prve samostalne vozače. Dwayne JohnsJohns­on i Jason Statham repriziraj­u uloge kao Luke Hobbs i Deckard Shaw. 5

KRALJ K LAVOVA - SINK. Simba idolizira oca, kralja Mufasu. Scar, Mufasin brat, nije oduševljen dolaskomsk­om mladunca jer je upravo on nasljednik­nik prijestolj­apr koji ima druge planove. 6

FESTIVAL F STRAHA Dani i Christian na rubu su razlaza. Ipak, otputuju u izoliralir­ano švedsko selo, na neobičan festival ljeljetnog solsticija i slavlje koje se događa sasamo jedanput svakih 90 godina.

7

SPIDER-MAN: S DALEKO OD KUĆE Nakon događaja s Osvetnicim­a Peter Parker s prijatelji­ma odlazi na lljetni odmor u Europu. No mirni odmor odmo im prekida opasni Mysterio.

 ??  ?? Film je također nominiran za Oscar u kategoriji najbolje maske
Film je također nominiran za Oscar u kategoriji najbolje maske
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia