24sata - Cafe 24

DUBROVNIK

-

Htio je snimiti svoj zadnji film na jugu Dalmacije, ali nažalost ga je teška bolest spriječila

u tome. Preminuo je u Beogradu

Ljubiša Samardžić!’, na što je Mira hladno odgovorila: ’Baš me briga!’. Mnogo godina poslije priznao joj je da mu je zapravo za oko najprije zapeo tranzistor koji je držala u ruci, a tek onda ona.

- I da lošiji tranzistor nije vidio u životu! A kako izgleda, ni bolju ženu - prisjetila se Mira. Ljubiša ju je osvajao stihovima, pismima, telegramim­a, telefonski­m razgovorim­a iz poštanskih kabina i osvojio tek nakon dvije godine.

kruna sreće. Ukrcali smo se u Spačeka i s kumovima otišli na Hvar – hvalio se glumac. Mira je često isticala kako je Ljubiša unatoč zvjezdanoj slavi koju je dosegnuo u bivšoj Jugoslavij­i, ali i izvan njezinih granica, ostao brižan suprug i otac, pošten i marljiv, ali i pomalo naivan jer je uvijek vjerovao ljudima, unatoč mnogim razočaranj­ima.

- Nikad kod kuće nisam imala osjećaj da je moj suprug slavni glumac. Kad su djeca bila mala, on je bio taj koji bi noću prvi ustajao i otišao ih utješiti ako su plakali. Ujutro bi ustao prije svih da se spremi na snimanje, ali nikad ne bi propustio prigodu da pripremi djeci doručak i da ih, ako stigne, odvede u školu. To se ne uči, takav se jednostavn­o rađaš - govorila je.

U braku su dobili sina Dragana i kćer Jovanu. Imaju četvero unučadi - Saru, Stefana, Ines i Martu, koja je u filmovima ‘Konji vrani’ i ‘Jesen stiže, Dunjo moja’ glumila uz svog djeda. Doživjeli su mnogo sretnih trenutaka, a nije ih uspjela razdvojiti niti obiteljska tragedija.

umro je 2001. u 34. godini od leukemije. Samardžić je često govorio da je mislio kako je i s njim gotovo. S odlaskom njegova sina nije se mirio, bol mu je pomogla preboljeti supruga. Doajen jugoslaven­skog filma preminuo je 2017., u 81. godini života. Smoki, kako su ga zvali, svojim zdravljem nije htio opterećiva­ti javnost koja gotovo ništa nije znala o njegovim problemima sve do njegove hitne i teške operacije mozga u prosincu 2016.

- Svadba je bila

Njihov sin Dragan

 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 1) Milena i Ljubiša u mlađim danima rado su vrijeme provodili zajedno 2) U televizijs­koj seriji ‘Vruć vetar’ Ljubiša je imao glavnu ulogu, a serija je krenula s emitiranje­m 1980. godine 3) Boris Dvornik s Ljubišom je po kavanama dizao goste na noge jer su obojica rado pjevali 4) Ljubo Tadić i Ljubiša voljeli su snimati zajedno
1) Milena i Ljubiša u mlađim danima rado su vrijeme provodili zajedno 2) U televizijs­koj seriji ‘Vruć vetar’ Ljubiša je imao glavnu ulogu, a serija je krenula s emitiranje­m 1980. godine 3) Boris Dvornik s Ljubišom je po kavanama dizao goste na noge jer su obojica rado pjevali 4) Ljubo Tadić i Ljubiša voljeli su snimati zajedno
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia