24sata - Cafe 24

Alen Vitasović: ‘Ne spremam se nikad za svoje koncerte’

U zagrebačko­m klubu pripremaju dvodnevnu ‘Ča-val’ feštu za fanove

-

Dvodnevna Ča-val fešta sprema se 11. i 12. listopada u zagrebačko­m klubu Boogaloo, a istarsku feštu u Zagrebu predvodit će Dražen Turina Šajeta (47), Gustafi, Livio Morosin (56) te, naravno, neizbježni Alen Vitasović (51).

- Očekujem spektakl. U Zagrebu nastupam sa svojim istarskim prijatelji­ma i kolegama i uvijek napravim show. U metropoli živi puno naših studenata, ali mene vole i purgeri. Uvijek napunim dvoranu - najavljuje nam koncertni vikend glazbenik. O njegovim nastupima posljednji­h godina prepričava­ju se kojekakve anegdote, pojavljuju video snimke, ali jedno je sigurno. Vitasović ima svoju publiku, a čak i kad ga glas ne sluša najbolje ili na trenutak zaboravi tekst, Alenovi obožavatel­ji spremno uskaču.

da mi sve to znači. Nekada davno, kao mlađi, spremao sam s bendom setliste, ali sam ubrzo odustao od toga. Ne pripremam se za svirke više uopće. Mi se u garderobi dogovorimo s čim ćemo otvoriti, a poslije ionako treba pratiti publiku. Sve je improvizac­ija, ja bacim neku foru. Nekad mi to uspije, nekad ne uspije, ali puno češće mi takav pristup prođe - iskreno će Alen, koji voli eksperimen­tirati, a grozi se šablona.

U tom duhu, listopadsk­i vikend sa sobom donosi još jednu osebujnu feštu,

- Ljudi prepoznaju emociju,

koju poklonici istarskog slavuja i njegovih kolega jedva čekaju čuti i vidjeti. Prošle godine u kolovozu proslavio je 25. godišnjicu solo karijere. Kada se tek pojavio na sceni devedeseti­h i sam se iznenadio koliko je brzo osvojio publiku i postigao bogatu glazbenu karijeru. I dalje je ostao vjeran svom stilu, iako je danas “sve na YouTubeu” te su “cajke i polu-cajke in”, Vitasović priprema novi album.

- Album će biti Vitasoviće­vski. U ovome što se sada sluša vjerojatno neće proći dobro, ne prodaje se ništa, ali i dalje sam u tom nekom svom điru i stilu - objasnio je Alen koji danas, kaže, ne bi podnio slavu kao onu na početku karijere. (bp)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia