24sata - Cafe 24

Nisam romantična osoba, a dečku još ne bih rekla ‘da’

- Piše: LUCIJA PTIČAR

Mlada glumica Elizabeta Brodić (25) dobila je glavnu ulogu u dramskoj seriji Nove TV ‘Drugo ime ljubavi’. Utjelovila je mladu i snalažljiv­u Lolu, koja je uvučena u ljubavni trokut između likova koje tumače Slavko Sobin (34) i Momčilo Otašević (29)

Kako ste se osjećali kad su vam rekli da ste dobili glavnu ulogu?

Išla sam na casting za drugu ulogu, manju, kćer Krpanovih. Onda su me pozvali u drugi krug i rekli mi kako sad idem za glavnu ulogu. Pomislila sam onako, što ću vam ja, mlada sam, ali su me potom zvali kako sam glavu ulogu i dobila. Razmišljal­a sam onda o tome, ali sam prihvatila. Sve se brzo odigralo, nisam stigla baš puno razmišljat­i, i dobro da nisam.

Kako ste se snašli u društvu dva iskusna glumca - Slavka i Momčila?

Čim sam došla na set s njih dvojicom oni su toliko divni ljudi i glumci da je trema

prošla iste sekunde, toliko su pristupačn­i, svaka im čast. Najbolji savjet koji su mi dali je da “furam” svoj film, da sačuvam sebe, da ne razmišljam o vanjskim faktorima i da idem iz dana u dan, jer se na sapunici ne može drugačije.

U usporedbi s ostalim ulogama koje ste utjelovili. Je li uloga Lole zahtjevna uloga?

Teško je uspoređiva­ti uloge. Svaka je drugačija i teška i zabavna na svoj način. U ovom slučaju je više zabavno nego zahtjevno. Sve je kako postavi stvari.

Koliko vam je bitno osvajanje nagrada u karijeri? Kako gledate na osvojenu nagradu “Zlatni studio”?

Nagrade mi nisu pretjerano

bitne, ali su potrebne. Svakome tko stvara na ovaj ili onaj način potrebno je priznanje s vremena na vrijeme. Zlatni studio će zauvijek biti moja prva nagrada i uz to je nagrada publike. Svaka sljedeća, ako ih bude, bit će manje vrijedna emotivno.

Govori se kako je glumački posao naporan. Jeste li se ikada našli u situaciji da niste dobivali nikakve uloge?

Naporan je koliko i mnogo poslova nevezanih za umjetnost. Ako radiš ono što voliš i u čemu uživaš taj napor je neka slatka briga. Diplomiral­a sam prije samo godinu dana tako da još nije bilo vremena za tu vrstu statistike. Nadam se da se to neće dogoditi, ali snalažljiv­a sam. Smislila bih nešto.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia