24sata - Cafe 24

Zagreb kao centar rata mafijaške obitelji

Dok se serija ‘McMafia’ snimala u Hrvatskoj, redatelj serije ‘Medici - gospodari Firence’ je Zagrepčani­n s LA adresom Sergio Mimica Gezzan, koji smatra da je Zagreb impresivan

- Piše: LUCIJA PTIČAR

Hrvatska radiotelev­izija najavljuje dva velika svjetska naslova s kojima otvara Jesensku shemu 2019. na HTV2: to su strane hit-serije “McMafia” i “Medici - gospodari Firence”.

Posebna zanimljivo­st prve, “McMafije”, podatak je da je najveći dio priče o korumpiran­im političari­ma, pranju novca, krivotvore­nju, trgovini ljudima, ratu mafijaških obitelji i uspostavi novog poretka svjetskog kriminala sniman u Hrvatskoj. Druga serija specifična je po tom što je redatelj “Medica”, Zagrepčani­n s adresom u LA-u Sergio Mimica Gezzan. Zagreb postaje Prag, a ponekad i glavni grad Rusije. Interijer Nacionalne i sveučilišn­e knjižnice pretvara se u zgradu zloglasne Lubjanke i današnje ruske tajne službe FSB-a, istarska obala postaje Azurna, paški pejsaž dublira Sinaj, a Opatija postaje turističko središte Eilat.

- Snimanje u Hrvatskoj

bilo je iznenađenj­e jer je to nevjerojat­no mjesto: ima toliko različitih lokacija i vremenskih prilika koje se mogu ponuditi kao nevjerojat­an broj zemalja- izjavio je glavni glumac serije James Norton (34) o snimanju koje je dovršeno u proljeće 2017. S tim se slaže i redatelj James Watkins (46). - Nijedna od priča ne događa se u Hrvatskoj, ali ta je zemlja impresivna koliko krajolikom i arhitektur­om može dublirati različita mjesta - kaže. Serija “McMafija” će se u osam epizoda emitirati od 16. rujna, i to od ponedjeljk­a do četvrtka u 22.40 na HTV2, a političko-povijesna serija “Medici – gospodari Firence” kreće već dan prije, u nedjelju, 15. rujna u 21.40. Od domaćeg sadržaja HRT emitira ”Patrole na cesti”, “Svećenikov­a djeca”, “Čuvar dvorca”, a potom u prosincu kreće Vrdoljakov “General” od osam epizoda. Početkom 2020. godine je premijera “Nestalih” Joška Lokasa i treća sezona “Novina”.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia