24sata - Cafe 24

‘Igri prijestolj­a’ 32 Emmy nominacije

Najveća uzdanica HBO-a nije razočarala i ‘zaradila’ je rekordan broj nnominacij­a za jednu dramsku seriju

- Piše: BRUNO PUŠIĆ

Dobitnike ćemo saznatsazn­ati 22. rujna na ceremonijc­eremoniji u Los Angelesu, a najviše nominacija imaju očekočekiv­anivani naslovi.

HBO-ova ‘Igra prijestolj­a’,prijestolj­a vjerojatno najpopular­nijnajpopu­larnija TV serija svih vremena, ruši sve rekorde i nakonakon prestanka emitiranja ppa tako na nadolazećo­j ddodjelidj­eli prestižnih televtelev­izijskihzi­jskih nagrada EmmEmmy predvodi listu najboljih TV serija s nominacijo­m u pomalo nevjerojat­ne 32 kategorije. Po broju nominacija briljirala je i ‘The Marvelous Mrs Maisel’. Uspješnica Amazon Studija dobila je čak 20 nominacija pa je tako najizgledn­iji kandidat za osvajanje kategorije najbolje komedije. Tu nagradu serija je već jednom osvojila. Puno se ove godine pričalo i o HBO-ovoj novoj TV seriji ‘Chernobyl’, koja se bavi nuklearnom katastrofo­m iz 1986., a osvojila je 19 nominacija. Od emitiranja prve epizode ‘Chernobyl’ je na IMDb-u ocijenjen kao jedna od najboljih serija svih vremena, a hvalospjev­i nisu prestali ni do kraja emitiranja ove mini-serije. Netflixove nade predvode ‘When they see us’, drama o rasnoj (ne)pravdi te pomaknuta komedija ‘Russian Doll’ sa sjajnom Natashom Lyonne (40) u glavnoj ulozi. Žetvi kipića nadaju se i politička satira ‘Veep’, iza koje je već sedam uspješnih sezona, crna komedija ‘Barry’, o profesiona­lnom ubojici koji otkriva strast za glumu, britanska komedija ‘Fleabag’, NBC-jeva uzdanica ‘The Good Place’, kao i još jedna komedija, ‘Schitt’s Creek’, s vrlo hvaljenom petom sezonom.

 ??  ?? MARVELOUS MRS MAISEL Hvaljena TV serija o kućanici koja 1950ih odluči postati stand-up komičarka
HBO VODI ISPRED NETFLIXA
CHERNOBYL
Najviše nomin nominacija za Emmyje ima HBO, njih čak 137, a slijedi ga Netflix sa 117 nominacija
TV serija o nukle nuklearnoj katastrofi osvojila je kritiku
MARVELOUS MRS MAISEL Hvaljena TV serija o kućanici koja 1950ih odluči postati stand-up komičarka HBO VODI ISPRED NETFLIXA CHERNOBYL Najviše nomin nominacija za Emmyje ima HBO, njih čak 137, a slijedi ga Netflix sa 117 nominacija TV serija o nukle nuklearnoj katastrofi osvojila je kritiku
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia