24sata - Cafe 24

PRAIZVEDBA ŽIŽEKOVE ANTIGONE U HNK

-

Prva od pet dramskih premijera nove sezone Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu bit će, 20. rujna, praizvedba ‘Antigone’. Slovenski filozof i pisac Slavoj Žižek (70) napisao ju je po narudžbi, a u njegovoj verziji Sofoklove tragedije nudi tri moguća kraja, ostavljaju­ći gledatelji­ma slobodu u donošenju odluke o sudbini Antigone.

POČINJU VARAŽDINSK­E BAROKNE VEČERI Djelima Vivaldija, Romana, Zelenke i Handela u izvedbi zbora i orkestra Göteborg Baroque, a pod ravnanjem dirigenta Magnusa Kjjelsona, 20. rujna počet će 49. Varaždinsk­e barokne večeri, a ove je godine zemlja partner Švedska. Festival završava 1. listopada koncertom učenika Glazbene škole uz Varaždinsk­i komorni orkestar.

IZLOŽBA ‘MENI JE BOLJE DOK TI ŠUTIŠ’ U GALERIJI DOGAĐANJA DO 1.10. Izložbu Ivanje Ognjanovac i Mare Šuljak moguće je pogledati do početka listopada, a u fokusu su tema suradnje i odnosa umjetnika i društva. PET KONCERATA NOVOG KONCERTNOG CIKLUSA CANTUS ANSAMBLA U LAUBI Novi koncertni ciklus donosi čak pet koncerata a otvorit će ga koncert 23. rujna u zagrebačko­j Kući za ljude i umjetnost, Laubi, uz kanadskog dirigenta Owena Underhilla (65). Koncert nazvan ‘Maple Syrup’ ugostit će veliku kanadsku, ali i svjetsku čelističku zvijezdu Ariela Barnesa (43).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia