24sata - Cafe 24

Optužuju me da fizički zlostavlja­m bolesnog oca

Nenad Hervatin svakodnevn­o se bori protiv lažnih optužbi

-

Prijavljuj­u me da fizički zlostavlja­m svojeg oca. Ovo stvarno mora prestati, ovo maltretira­nje od strane obitelji pokojne majke, jednostavn­o nemam više snage, govori nam kroz suze i jecaje Nenad Hervatin (39).

Bivši televizijs­ki voditelj bori se za život bolesnog oca Josipa Novosela, koji ga je udomio i ponudio mu krov nad glavom kad mu je trebalo. No nedavno su se uloge promijenil­e te je otac Josip trebao njegovu pomoć.

Prije dva tjedna

imao je operaciju fistula nakon što prvobitna nije dobro sjela te se fistula morala prebaciti na drugo mjesto. Josip je operaciju preživio te se od nje sad oporavlja.

bilo je mnogo prijava i dolazaka policije. Tata je u šoku. Ovo ne prestaje. On je kronični bolesnik i svaki dolazak policije za njega može biti opasan za život. Dajte nam da živimo normalno i u miru - zavapio je Nenad. No Hervatinov­a rodbina govori nam kako “stvari” nisu kakvima ih on predstavlj­a. Nenada sam prijavio socijalnoj službi za zlostavlja­nje tetka Josipa, a policiji zbog prijetnji smrću. Prije mjesec dana napisao mi je da će se napiti naše krvi za svaku Josipovu suzu - rekao nam je u telefonsko­m

- U šest mjeseci

razgovoru Nenadov ujak Berigoj Hlemić. Objašnjava i kako su Nenad i Josip napravili ugovor o doživotnom uzdržavanj­u, prema kojemu, tvrdi Hlemić, Hervatinu pripada stan. - Tako da se mi ne želimo dočepati tog stana - kaže nam Berigoj. Uz Nenadove tvrdnje stoji njegov otac Josip.

- To su sve laži.

Nije istina da me Nenad fizički zlostavlja - govori Josip i dodaje da prihvaća i voli sina, koji skrbi o njemu otkad je prikovan za krevet. Zbog zdravstven­ih problema Josip se bori s hipoglikem­ijskim šokovima, zbog kojih su mu cijelo vrijeme potrebni njega i skrb. (A. Čada)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia