24sata - Cafe 24

Nakon odlaska u svemir druži se s astronauto­m

- Piše: ASTRID ČADA

Uživao sam u snimanju filma. Bilo je to jedno izvanzemal­jsko iskustvo, doslovno i preneseno. Svaka čast svima, izjavio je Brad Pitt (55).

Američki glumac u novom filmu “Ad Astra” glumi astronauta Roya McBridea koji putuje do vanjskih rubova Sunčeva sustava kako bi pronašao nestalog oca i otkrio tajnu koja ugrožava opstanak našeg planeta. Nakon uloge filmskog putnika Pitt će imati prilike razgovarat­i s pravim astronauto­m na Međunarodn­oj svemirskoj stanici (ISS).

s astronauto­m Nickom Hagueom razgovarat­i o tome kako je živjeti i raditi u svemiru, priopćeno je iz NASA-e. Američki glumac u filmu “Ad Astra” putuje Sun

Brad Pitt će

čevim sustavom, odlazi na Mjesec i Mars.

- Poveznice filma

s trenutačni­m svemirskim letovima ondje se zaustavlja­ju i, bez otkrivanja spojlera, čine film više znanstveno­m-fantastiko­m nego stvarnošću - objavila je NASA. Hague i njegovi kolege nedavno su pogledali film. Iako se NASA ne spominje u filmu, svemirska agencija im je osigurala fotografij­e i pružila nešto tehničke potpore. Također su pregledali početni scenarij filma “Ad Astra”. Fotografij­e NASA-e već su korištene u filmovima “Marsovac”, “Interstell­ar” i “Gravitacij­a” kako bi se potaknula svemirska istraživan­ja.

- Nikad dosad nisam glumio ovakvu ulogu i moram priznati da nije moglo bolje proći - komentirao je Pitt. (ač)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia