24sata - Cafe 24

Neustrašiv­i život velikana McQueena

Na velike ekrane 26. rujna stiže film o nezamjenji­vom Alexandru McQueenu, koji je čak četiri puta osvojio nagradu za najboljega britanskog dizajnera

- Piše: ASTRID ČADA

Otišao bih do kraja svoje mračne strane i izvukao te užase iz svoje duše te ih stavio na modnu pistu, izjavio je u jednom od intervjua Alexander McQueen.

Poznati modni dizajner počinio je samoubojst­vo 2010. godine te bacio val tuge na svijet mode u kojem je glasio za jednog od najprestiž­nijih dizajnera u povijesti. - Modna industrija je izgubila velikana kakav se rijetko rađa. Ikonu svih vremena. Sve što je dotaknuo pretvorio bi u zlato i svima će nam nedostajat­i - izjavila je dizajneric­a i bivša spajsica Victoria Beckham (45). Devet godina nakon tragičnog događaja na filmska platna stiže film “McQueen”, osobni pogled na izvanredan život, karijeru i umjetnost dizajnera.

Kroz intervjue s njegovim najbližim prijatelji­ma i obitelji, arhivski materijal, izuzetan vizualni sadržaj i glazbu, McQueen je autentična proslava i uzbudljiv portret nadahnutog­a modnog vizionara. U svojoj karijeri McQueen je radio za brojne poznate modne kuće Givenchy, Gucci, a četiri puta priznat kao najbolji britanski dizajner. Njegovi klijenti su bili Sarah Jessica Parker, Rihanna, Nicole Kidman, Penelope Cruz i Björk.

- Dobro je kad ljudi znaju vaš rad, ali mi samo pružamo usluge - komentirao je McQueen. Ovaj dokumentar­ni film o velikom dizajneru napravili su redatelji Ian Bonhôte i Peter Ettedgui, a na velike ekrane stiže 26. rujna.

 ??  ?? Bio je jedan od najvećih velikana modnog svijeta
Bio je jedan od najvećih velikana modnog svijeta
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia