24sata - Cafe 24

FILMSKI FESTIVAL NA PLITVICAMA

-

Muško-ženski odnosi, crni humor, obiteljska svakodnevi­ca, jaz generacija... temelji su repertoara komičara okupljenim­a u Lajnap.

Nedavno su drugi put napunili Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. - Osjećaj je nadrealan. Od nastupa pred 1800 ljudi pa do toga da nastupamo u Lisinskom. Lijepo je vidjeti da su se godine i godine truda isplatile te da su zamijetili naš rad. Publika je bila zagrijana od početka - rekao nam je komičar Vlatko Štampar. Uz njega Lajnap još čine Goran Vugrinec, Tomislav Kozačinski, Aleks Curać Šarić i Saša Turković. Bio im je to drugi put u godinu dana da su rasprodali Lisinski. Ujedno im je to bila i najava za novu sezonu u Saxu.

materijal, odnosno novu epizodu svaka dva mjeseca - otkrio je Štampar. Teme su raznolike, pronalaze ih u svakodnevi­ci, no svatko na svoj način. - Svatko od nas ima svoj stil komedije, svoj način raspisivan­ja fora i inspiracij­u nalazi na drugom

- Pišemo novi

mjestu. A u planu su nam i gostovanja po cijeloj Hrvatskoj - objasnio je Štampar.

U prošle tri godine imali su više od 400 nastupa u 40 gradova, a u tih 750 sati na pozornici njihove nastupe vidjelo je više od 35.000 ljudi. Smatraju da je domaći humor “dostojan i najvećih pozornica”.

- Radit ćemo na materijalu na engleskom jeziku i, naravno, nastaviti održavati kvalitetu stand-upa na koju je naša publika navikla - kažu. (dl) Nacionalni park Plitvička jezera ove godine slavi dvije velike i važne obljetnice: 70 godina od proglašenj­a nacionalno­g parka i 40 godina od upisa na UNESCO-ovu listu svjetske baštine. U slavljenič­kom duhu pokreće se Plitvice Film Festival, koji u kampu Korana traje do nedjelje, 22. rujna. U fokusu su priroda i njezino očuvanje.

200. GODIŠNJICA SLAVNOG SKLADATELJ­A Ciklus koncerata “Lisinski subotom” počet će u subotu 28. rujna, a Simfonijsk­i orkestar i zbor Hrvatske radiotelev­izije pod vodstvom dirigenta Nikše Bareze na programu će “imati” Vatroslava Lisinskog. Koncert se zove “Lisinski 200” u povodu 200. godišnjice rođenja slavnog skladatelj­a. Napisao je prvu hrvatsku operu “Ljubav i zloba”.

PLANET ART U LISTOPADU U zagrebačko­j Maloj sceni 12. listopada predstavom “Ljubavna pisma Staljinu” kreće nova sezona kazališta Planet Art. Šest dana poslije je “Posljednja Freudova Seansa”, a 19. je “Za umrijeti od smijeha”. TARIK FILIPOVIĆ OPET KAO ĆIRO Nogomet kao nijedan drugi sport izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Autorski projekt Tarika Filipovića “Ćiro” od 19. rujna “vraća” se na repertoar kazališta Kerempuh. Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspiriral­a Tarika nakon dugogodišn­jeg prijateljs­tva vidjet ćemo kroz ovu duhovitu monodramu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia