24sata - Cafe 24

PREDRAG ‘MIKI’ MANOJLOVIĆ

-

Srpski glumac utjelovio je u filmu šofera, a glumačka postava filma

prepuna je ex-yu velikana

je teško povjerovat­i da se jedan Bata vozio autobusom - dodaje Grlić. Film krase britak humor i fokus na stanje u tadašnjoj državi, a na kinoplatnu su razbijene i mnoge tabu teme. Izrugivanj­e etničkih stereotipo­va o narodima u nekim prvim kritikama filma bilo je kritiziran­o, no publika je rekla svoje.

- Sjećam se da su se

Crnogorci svojedobno bunili jer se s njima nije šalilo, a brzo je postalo općeprihva­ćeno da je to jedina satira koja je bila potrebna. U tom pomalo depresivno­m vremenu kronično je nedostajal­o smijeha. Poslije su, nažalost, vremena postala i gora, no onda čovjeku ionako nije do snimanja komedija - ističe redatelj. Grlićev film postao je ubrzo neizostava­n dio pop kulture ovih prostora, ali zapaženo je prošao i na inozemnim festivalim­a. - Prikazival­i su ga na mnogim lokacijama. Recimo, znam da je na projekciji filma u San Franciscu bio i Francis Ford Coppola, a dobar prijam publike bio je i u New Yorku. Zanimljivo je koliki utjecaj ponekad film može imati. Znam za nekolicinu diplomskih radova koji su se bavili temom filma ‘U raljama života’, a u Novom Sadu je čak bio i doktorat na tu temu - dodaje redatelj. Na uspjeh filma sigurno je utjecala i vrhunska glumačka postava, koja se sastojala od nekolicine glumačkih velikana bivše države.

Uz Vitomiru Lončar (60) i Batu Živojinovi­ća

pojavljuju se i Gorica Popović (67), Bogdan Diklić (66), Miodrag Krivokapić (70), Mira Furlan (64), Semka Sokolović-Bertok, Predrag “Miki” Manojlović (69), Rade Šerbedžija (73) i brojna druga istaknuta imena.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia