24sata - Cafe 24

Za neke kriminalac, za neke dobročinit­elj

‘Godfather of Harlem’

- Piše: ASTRID ČADA

Svi koji su preživjeli Harlem šezdesetih godina bili su vrlo moćni ljudi, govori Paul Eckstein.

Američki redatelj, uz sukreatora “Narcosa” Chrisa Brancata, zaslužan je za seriju “Godfather of Harlem” koja s emitiranje­m na Epixu počinje 29. rujna. Radnja prati istinsku priču o zloglasnom kriminalis­tičkom šefu Bumpyju Johnsonu koji se ranih 1960-ih vratio nakon što je proveo deset godina u zatvoru kako bi pronašao kvart u kojem je nekoć vladao u šatoru. Na ulicama koje kontrolira talijanska mafija Bumpy mora preuzeti obitelj zločinaca Genovesea kako bi ponovno stekao kontrolu.

Tijekom brutalne bitke sklapa savez s radikalnim propovjedn­ikom Malcolmom X – hvatajući Malcolmov politički uspon u križanju društvenih preokreta i mafijaškog rata koji prijeti da će grad rastrgati.

- Johnson je razmišljao strateški i često predviđao što će mafija učiniti prije nego što su to učinili. Suprotstav­io se bijelcima i zato su ga stanovnici Harlema obožavali - objašnjava Eckstain.

kriminalis­tičkog šefa igra američki glumac Forest Whitaker (58). - Bumpyjev tjelohrani­telj rekao mi je da Johnson bio jedinstven tip gangstera, netko tko je voljan zaprljati ruke - izjavio je Whitaker, koji je posjetio Johnsonova bivšeg tjelohrani­telja u staračkom domu.

- Dugo sam se pripremao za ulogu i proučavao njegov život. Johnson je bio nemilosrda­n, ubijao je ljude, ali uz sve to bio je osjećajan. Posebnu ljubav je pokazivao je prema kćeri - dodao je glumac. Bumpyjevu kćer Margaret u seriji glumi Demi Singleton.

U seriji ulogu

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia