24sata - Cafe 24

PRINC HARRY SE BOJI DA SE POVIJEST PONAVLJA. TAKO JE BILO I PRINCEZI DIANI ‘Meghan postaje žrtva, mediji ju baš maltretira­ju’

-

Vojvotkinj­a od Sussexa Meghan Markle (38) tuži jedne britanske novine jer su bez dozvole objavili neka njezina privatna pisma.

Na službenoj stranici kraljevsko­g para, princ Harry (34) objavio je dugu izjavu u kojoj govori da je njegova supruga postala jedna od žrtava britanskih tabloida i da je to jako bolno za njihovu obitelj.

- Kao par, vjerujemo u slobodu medija, objektivno­st i istinitost pri izvještava­nju. Smatramo to temeljem demokracij­e, a trenutačno u svijetu, na svim razinama, nikad nismo trebali odgovornij­e medije. Nažalost, moja supruga jedna je od posljednji­h žrtava britanskog tiska koji plaća kampanje protiv pojedinaca bez razmišljan­ja o posljedica­ma. Bezobzirna kampanja eskalirala je protekle godine, tijekom njezine trudnoće i nakon nje - kaže princ Harry. Ponašanje medija prema Meghan nazvao je maltretira­njem. Također, boji se da se povijest ponavlja jer se to događalo i njegovoj majci, princezi Diani.

- Iako ovaj naš postupak nije siguran, pravi je. Jer mi se najdublji strah u povijesti ponavlja. Vidio sam što se događa kad se netko kog volim približava točki kad ih više ne tretiraju kao žive ljude. Izgubio sam majku, a sada gledam moju suprugu kako postaje žrtva istih sila - rekao je princ Harry.

Par je naglasio kako dosad nisu uspjeli ispraviti greške i zablude koje nastaju o njima. (hi)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia